Kancler četrti

Na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah v Bratislavi je najboljšo slovensko posamično uvrstitev - četrto mesto, prispeval kajakaš Soških elektrarn Tine Kancler. Ekipno je s srebrom zablestela ekipa slovenskih kajakašev.

Tine Kancler se je iz skoraj izgubljenega položaja rešil in 
osvojil četrto mesto.  Foto: Nina Jelenc
Tine Kancler se je iz skoraj izgubljenega položaja rešil in osvojil četrto mesto.  Foto: Nina Jelenc

BRATISLAVA > Svetovno prvenstvo mladih slalomistov na divjih vodah v slovaški prestolnici je Slovencem prineslo tudi odličje, pa čeprav le ekipno. Kajakaši Martin Srabotnik, Žan Jakše in Vid Kuder Marušič so v konkurenci do 23 let zaostali le za Nemci. Francozi so bili tretji.

Posamično je bil najbliže odličju mladinec Soških elektrarn, kajakaš Tine Kancler s četrtim mestom. Še tik pred ciljem mu je kazalo precej bolje. V zahtevni kombinaciji zadnjih treh vratc je najprej izpustil iz rok veslo, nato pa je z dotikom zadnjih vratc dobil še kazenski sekundi. “Gotovo ostaja grenak priokus. Imel sem res dober vmesni čas pri zadnjem merjenju. Na zaključni zahtevni kombinaciji Niagara se mi je zalomilo. Poskušal sem popraviti, kar se je dalo, ampak je bilo premalo,” je povedal Kancler.

Zmage se je veselil Avstrijec Felix Oschmautz.

Uspeh Soških elektrarn je s petim mestom med mladinci - kanuisti dopolnil Nejc Polenčič. Če Solkanec ne bi dobil dveh kazenskih sekund za dotik vratc, bi osvojil bron. Svetovni prvak je postal Poljak Kacper Sztuba. “Vesel sem petega mesta. Škoda je le tistega dotika tik pred ciljem. Sicer sem zadovoljen z vožnjo, ki je bila boljša od polfinalne,” je v cilju povedal Polenčič.

Med mladinkami - kajakašicami je Slovenija ostala brez finala. Ljubljančanka Eva Alina Hočevar ga je z ensjatim mestom zgrešila za las, 16. čas pa je dosegla članica Soških elektrarn Eva Jeklin. Zlato je osvojila Čehinja Antonie Galuškova.

Med mlajšimi člani je v polfinalu in na 18. mestu kot najboljši Slovenec obtičal kanuist Soškh elektrarn Žiga Taljat. Svetovni prvak je postal Slovak Marko Mirgorodsky>. Med vrstnicami je kljub bolečinam ob poškodbi prsta na nogi tik pred startom in kljub enemu dotiku vratc sedmo mesto osvojila solkanska kanuistka Nina Bizjak. Njena klubska kolegica Alja Kozorog je s 25. časom izpadla v polfinalu. Nova svetovna prvakinja je Britanka Mallory Franklin.

V ekipnem delu tekmovanja sta bila preostala vrhunca peti mesti kanuistk - mlajših članic in mladincev - kajakašev. V ženski ekipi sta veslali članici Soških elektrarn Nina Bizjak in Alja Kozorog, dekleta pa so boj za bron izgubile s štirimi kazenskimi sekundami. V moški ekipi se je boril solkanski kanuist Tine Kancler.

Preostale slovenske ekipe so se odrezali slabše. Med mladinkami - kajakašicami so Slovenke (tudi po zaslugi Eve Jeklin) dosegle osmi čas. Med mlajšimi člani so bili kanuisti deveti. Veslala sta tudi Primorca Žiga Taljat in Jakob Jeklin.

STA, IM


Najbolj brano