Brez slovenskih odličij

V soboto se je z zmagama Norvežanov Andersa Mola in Christiana Sandlieja Soeruma ter Nemk Kim Behrens in Anne Schumacher končal največji slovenski turnir v odbojki na mivki - mednarodno moško in žensko tekmovanje Evropske odbojkarske zveze v Ljubljani. Slovenci so bili dvakrat četrti.

Najboljši Slovenki - Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik. Foto: Cev
Najboljši Slovenki - Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik. Foto: Cev

LJUBLJANA > Sobotni večerni boji za zmagovalne stopničke so na Kongresnem trgu v središču naše prestolnice minili brez slovenskega uspeha. Oba najboljša slovenska para sta tekmovanje končala tik za najboljšimi - na četrtem mestu. Med fanti je tako visoko prišel koroški par Nejc Zemljak - Jan Pokeršnik, med dekleti pa zasedba iz slovenske Istre Tjaša Kotnik - Tjaša Jančar.

Za Zemljaka in Pokeršnika sta bila v polfinalu usodna Rusa Maksim Sivolap in Igor Veličko, ki sta zmagala z 21:13, 19:21 in 15:9, v boju za bron pa sta bila nato boljša še Turka Sefi Urlu in Murat Giginoglu. (21:18 in 21:17). V finalu sta Rusa zaradi poškodbe Velička kmalu morala predati dvoboj prvima nosilcema, Norvežanoma Andersu Molu in Christianu Sandlieju Soerumu.

Član Salonita Sergej Drobnič je z Mariborčanom Alanom Košenino že v skupinskem delu naletel na kasnejša finalista. Tako z Norvežanoma kot z Rusoma sta Slovenca izgubila z 0:2.

Primorki sta glavnino moči porabili za preboj v polfinale. V četrtfinalu sta namreč presenetili nizozemski favoritinji, dvojico Meertens-Driessen in jo premagali s 17:21, 21:13, in 15:11. V polfinalu sta naši dekleti po trdem boju klonili z Romunkama Adriani Mariji Matei ter Beati Vaida (24,22, 14:21, 6:15). Pot do brona sta jima nato preprečili boljši ukrajinski dvojčici Irina in Ina Mahno (21:13,18:21,15:6). V finalu sta prvi nosilki, Nemki Kim Behrens in Anna Schumacher ugnali Romunki s 16:21, 21:17 in 15:10.

Primorsko odbojko sta zastopali še Nina Lovšin in Lea Gostinčar ter Tajda Lovšin in Špela Morgan. Delili sta deveto mesto. Lovšinova in Gostinčarjeva sta v skupinskem delu takoj naleteli na že omenjeni Nizozemki, ki sta se s težavo vendarle rešili (25:23,21:23, 16:14), na drugi tekmi je bil z 2:0 boljši od Slovenk še švedski par Simonsson-Yoken.

Morganova in Lovšinova sta po dveh nizih izgubili oba dvoboja v skupinskem delu glavnega turnirja - najprej z Nemkama Krebsovo in Ottensovo, po tem še z že omenjenima Romunkama.

STA, IM


Najbolj brano