Ogenj zajel tudi “pljuča Rima”

V Italiji se tudi danes borijo z obsežnimi požari. Danes je med drugim zagorel borov gozd pri kraju Castelfusano, "zelena pljuča" prestolnice Rim. Evakuirati so morali več družin in zaradi gostega dima zapreti glavno cestno povezavo Rima z morjem. O požarih poročajo tudi iz Toskane in okolice Neaplja. V Salernu pa so prijeli domnevnega požigalca.

RIM > Pri Neaplju gori na griču Posillipo, kjer je rezidenčna četrt mesta. Po navedbah italijanskih medijev je požar na območju dolg približno 500 metrov.

V kraju Acropoli blizu Salerna v Kampanji na jugu Italije je moralo zaradi požarov domove zapustiti več deset ljudi, ker so se ognjeni zublji preveč približali hišam. V kraju Cappaccio Paestum so evakuirali tudi nekaj turistov. V Salernu pa so aretirali 24-letnika, ki je domnevno podtaknil požare.

Gasilci se z ognjem še naprej borijo tudi v Toskani. Tam je moral zdravniško pomoč poiskati 55-letni gasilec, ki je pri gašenju sodeloval več kot 20 ur.

Hudi požari, ki v Italiji divjajo že več dni, sedaj zaposlujejo tudi politike. Opozicija je tako od italijanskega ministra za okolje Gian Luce Gallettija že zahtevala, da v parlamentu poroča o vladni strategiji proti gozdnim požarom.

STA


Najbolj brano