Žabjek in Hrastnikova najhitrejša na DP v spustu z gorskimi kolesi

Jure Žabjek je na novi progi v Cerknem osvojil tretji zaporedni naslov državnega prvaka v spustu z gorskimi kolesi, Monika Hrastnik je najboljša v Sloveniji postala drugič. Med mladinci je slavil Rudi Pintar.

Fotografija je simbolična. Foto: Boštjan Bensa
Fotografija je simbolična. Foto: Boštjan Bensa

CERKNO > Žabjek je na novi progi v bike parku Cerkno osvojil svoj tretji naslov državnega prvaka in se s tem izenačil z Miranom Vauhom ter Janom Cestnikom, ki je bil danes na koncu drugi. Tretje mesto je osvojil Jan Cimperman, četrtega pa Žiga Pandur. Absolutni slovenski rekorder po osvojenih naslovih državnih prvakov je Janez Grašič.

"Že ko sem prišel sem, glede na razplet sezone, sem vedel, da imam visoke cilje. Na koncu mi je uspelo ubraniti naslov. Proga tu v Cerknem mi je všeč. Je kratka proga in vključuje vse. Super se je vse razpletlo. Na koncu sem imel na dve minutni progi lepo prednost pred Vauhom. Preostali na mestih za nama so bili veliko bolj skupaj," je bil komentar Žabjeka po koncu dirke.

Žabjek je sicer letos v izvrstni formi. Na tekmah svetovnega pokala iz dirke v dirko izboljšuje končne uvrstitev in s tem popravlja slovenske rekorde na tekmah svetovnega pokala. Na zadnji dirki v švicarskem Lenzerheideju je bil deseti. Kot je povedal Ljubljančan, na prihodnjih dirkah svetovnega pokala želi dosežke nadaljevati.

Hrastnikova, ki je tako kot Žabjek v Lenzerheideju osvojila deseto mesto, je z naslovom nasledila Zarjo Černilogar, ki je lani tragično umrla. Mozirjanka je veljala za prvo favoritinjo ter je osvojila svoj drugi naslov državne prvakinje, prvega pred dvema letoma. Druga je bila Špela Horvat.

STA


Najbolj brano