Pisani svet metuljev

V Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer so pripravili zanimive delavnice, ki potekajo vsak počitniški petek. Jutri je na sporedu delavnica z naslovom Pisani svet metuljev.

V Slovenski vasi pri Pivki so doma tudi metulji. Foto: Leo Caharija
V Slovenski vasi pri Pivki so doma tudi metulji. Foto: Leo Caharija

SLOVENSKA VAS PRI PIVKI > V prvem delu delavnice bodo udeleženci na sprehodu opazovali metulje in spoznali njihove značilnosti in način življenja. V drugem delu pa bodo izdelovali velike štampiljke metuljev, s katerimi bodo potiskali tekstilne vrečke, ki jih bodo otroci odnesli domov. Otroci lahko s seboj prinesejo tudi majčke, ki bi jih želeli potiskati z motivi metuljev.

Delavnice so primerne za šolske otroke, vabljeni pa so tudi odrasli. Delavnice trajajo od 9. do 13. ure, cena pa je pet evrov. Več informacij na telefonski številki 031/484-975 ali na e-naslov pivskajezera@pivka.si, kjer se lahko tudi prijavite. Prijave so obvezne (vsaj tri dni pred delavnico), saj je število mest omejeno.

Prihodnji petek, 21. julija, se bodo udeleženci na delavnici z naslovom Čuti drevo ali čutim jaz? podali v gozd, 4. avgusta se bodo pod mentorstvom novinarke urili v pripravljanju medijskih poročil, 11. avgusta bodo obiskali čebelnjak, 18. avgusta bodo iz naravnih sestavin izdelovali dišave in kozmetiko, 25. avgusta pa jih pred začetkom pouka čaka še prav posebna pustolovščina v tamkajšnjem parku.

PV


Najbolj brano