Stabilnost je najbolj pomembna

Po odhodu Andreja Muhe je pred začetkom letošnje sezone predsedniško funkcijo pri Košarkarskem klubu Plama pur iz Ilirske Bistrice prevzel Tomaž Slavec. Skupaj s sodelavci svoje delo opravlja uspešno.

Tomaž Slavec: “Naša želja je zadržati vse domače 
fante. Pogovori potekajo  in z večino igralcev smo 
se že dogovorili za nadaljevanje sodelovanja.”
Tomaž Slavec: “Naša želja je zadržati vse domače fante. Pogovori potekajo in z večino igralcev smo se že dogovorili za nadaljevanje sodelovanja.” 

ILIRSKA BISTRICA > Bistriški košarkarski drugoligaš je bil tudi v letošnji sezoni med najbolj gledanimi ligaškimi ekipami na Primorskem. Prenovljeni upravni odbor na čelu s predsednikom Tomažem Slavcem je poskrbel za stabilno delovanje kluba, ki sodi med najbolj urejene v regiji. Cilj članske ekipe je bil z osvojenim četrtim mestom izpolnjen, za prihodnjo sezono pa si Slavec želi zadržati domače ogrodje moštva, ki ga namerava okrepiti z enim ali dvema košarkarjema.

“Glede na to, da smo več poudarka namenili mladim domačim košarkarjem, je rezultatski izkupiček nad pričakovanji. Želeli smo si vsaj osmega mesta in se s tem izogniti boju za obstanek, tako da smo s četrtim mestom lahko zelo zadovoljni,” je v pogovoru za PN sezono ocenil 34-letni Slavec.

> Si pozitivno oceno zasluži tudi strokovni štab?

“Seveda. Trener Rok Dežman je upravičil pričakovanja. Z njegovim delom smo zelo zadovoljni in smo se že dogovorili za podaljšanje sodelovanja. Mladim je namenil več priložnosti, kot so jo imeli v prejšnjih sezonah. Z izjemo Ilirije smo letos vsaj enkrat premagali vse tekmece. Vso sezono smo bili v zgornjem delu lestvice in res nimamo nobenih razlogov za morebitno nezadovoljstvo.”

> Kateri košarkarji si zaslužijo največ pohval?

“Nosilci igre so odigrali sezono na visoki ravni. Tilen Zalar, Anže Srebovt, Uroš Jenko in Klemen Muha so ponovno potrdili, da so pravi temelj tega moštva. Naša največja okrepitev je bil v bistvu Robi Hreščak, ki je končno lahko odigral vso sezono brez poškodb in pripomogel k dobri igri centrske linije. Novinec Marko Čergič ni bil predviden za nosilca igre. Tako kot Jaka Brlan je na nekaterih tekmah potegnil voz in s tem smo lahko zadovoljni.”

> Boste uspeli zadržati ogrodje moštva?

“Naša želja je zadržati vse domače fante. Pogovori potekajo in z večino igralcev smo se že dogovorili za nadaljevanje sodelovanja. Želeli bi si, da do konca junija že sklenemo vse pogovore in sestavimo skoraj popolno ekipo za naslednjo sezono. Letos se je izkazalo, da potrebujemo organizatorja igre, ki bi razbremenil Zalarja, saj so nekateri fantje še premladi za to odgovorno vlogo. Vsekakor bo članska ekipa še naprej v večini sestavljena iz domačih fantov. Marku Čergiču smo se že zahvalili za sodelovanje, ne iščemo pa zvenečih imen temveč perspektivne igralce”

> S kakšnimi ambicijami pričakujete naslednjo sezono?

“Želimo si močnega drugoligaškega tekmovanja. Verjamemo v svojo vizijo in tudi v prihodnjo sezono, ko bo konkurenca še močnejša, bomo vstopili samozavestno. Z morebitnim napredovanjem v prvo ligo se ne obremenjujemo. Če bi se nam v prihodnjih sezonah slučajno ponudila priložnost igranja v elitni konkurenci, jo bomo izkoristili. Pred časom smo obeležili obletnico nastopanja košarkarjev KK Lesonit v takratni prvi jugoslovanski ligi in nekega dni bi zagotovo želeli ponoviti njihov uspeh v slovenski konkurenci. Naš primarni cilj je vsekakor ohraniti stabilnost kluba in omogočiti nadaljnjo rast v vseh pogledih.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano