Tat na plaži v Žusterni

Na plaži v Žusterni je nekdo med 16.45 in 17.05 izkoristil nepazljivost kopalca in mu ukradel denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in 40 evri in telefon znamke samsung J5 s črnim ohišjem. Lastnik je oškodovan za 200 evrov.

Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta
Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta

PRIMORSKA > Malo pred 18. uro je 26-letni voznik avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtomobil, ki ga je vozil 30-letni voznik. Obema voznikoma je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je povzročitelju pokazal 1,21 miligrama v litru izdihanega zraka, udeležencu pa 0,00 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper povzročitelja je bil podan obdolžilni predlog.

Vlomili v gostinski lokal v Luciji

Ob 6.20 danes je bila policija obveščena, da je nekdo ponoči vlomil v gostinski lokal v Luciji. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je bilo vlomljeno z lomljenjem ključavnice obešanke in odstranitvijo zapaha na vratih lokala, iz katerega so ukradli 200 evrov.

Skok in padec

Danes okoli 8. ure so policiste obvestili, da je v enem od podjetij na območju Šempetra pri Gorici s tovornega avtomobila padel in se poškodoval 48-letni delavec. Policisti so na kraju ugotovili, da je delavec ob kamionski dostavi skušal skočiti na zadnji del prikolice, pri čemer mu je spodrsnilo. Pri tem je delavec z glavo udaril v vilico viličarja, ki je bil ustavljen za omenjeno prikolico, nato pa je moški padel na tla. Zdravniško so ga oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti so tujo krivdo izključili. Poleg preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča in pristojnega Državnega tožilstva v Novi Gorici so policisti o varnostnem dogodku obvestili tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo.

Kradel iz avta

Včeraj popoldne je neznanec vlomil v avtomobil, madžarskih registrskih številk, na parkirišču v Sušcu. Nepridiprav je vlomil skozi prednja vrata vozila in ukradel nekaj sto evrov. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Srna skočila pred moped

Danes ob 0.41 je bila policija obveščena o prometni nesreči na cesti Volče-Solarji. Ugotovljeno je bilo, da je 34-letni voznik mopeda vozil po klancu navzdol iz smeri Solarji proti naselju Volče. Med vožnjo je pred njegov moped skočila srna, motorist se je vanjo zaletel. Po trčenju z divjadjo je voznik mopeda padel po vozišču in se predvidoma laže poškodoval. Na mopedu je nastala manjša škoda. Kasneje so poškodovanemu vozniku na kraju zdravniško pomoč nudili reševalci NMP ZD Tolmin in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci PGD Tolmin.

Zapeljal v drevo

Včeraj ob 22.48 so policiste obvestili o prometni nesreči v Starem Selu, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 24-letni voznik avtomobila vozil po glavni cesti iz smeri Robiča proti Kobaridu. V naselju Staro Selo je omenjeni voznik iz neznanega vzroka zapeljal čez rob vozišča in se zaletel v drevo, od tam pa ga je odbilo nazaj na vozišče, kjer je vozilo obstalo na strehi. Mlajši voznik se v prometni nesreči ni poškodoval. Poleg policistov in gasilcev P so na kraju posredovali tudi reševalci, ki so pregledali omenjenega voznika. Policisti so mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 0,28 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Izdali mu bodo plačilni nalog.

Zaletel se je v robnik in prebil pnevmatiko

Včeraj ob 18.55 so policiste obvestili o prometi nesreči v Volčji Dragi, v kateri je bil udeležen 61-letni voznik avtomobila. Po sedaj zbranih podatkih se je voznik zaradi vožnje po levem smernem vozišču z vozilom zaletel v robnik in pri tem prebil pnevmatiko avtomobila. Voznik se ni poškodoval. Prav tako je bilo v odrejenem preizkusu alkoholiziranosti ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (rezultat je pokazal 0,90 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Zoper voznika so podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Vozilo na strehi

Včeraj ob 16.30 je bila policija obveščena o prometni nesreči na regionalni cesti Stopnik-Dolenja Trebuša, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Na kraj prometne nesreče so bili napoteni policisti, ki so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče med drugim ugotovili, da je 38-letni voznik avtomobila vozil iz smeri Dolenje Trebuše proti Stopniku. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v levem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na brežino in se z vozilom obrnil na streho. Voznik se ni poškodoval. Na kraju prometne nesreče so policistom ustrezno pomoč nudili gasilci PGD Tolmin. Zaradi kršitve prometne zakonodaje je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano