Osumljenec uboja Gašperja Tiča ostaja v priporu

Osumljenec uboja igralca Gašperja Tiča ostaja v priporu. Na okrožnem sodišču v Ljubljani so pojasnili, da je sklep o odreditvi pripora zoper 20-letnika pravnomočen.

Na okrožnem sodišču v Ljubljani so  pojasnili, da je sklep o 
priporu  osumljenca uboja Gašperja Tiča pravnomočen. Foto: STA
Na okrožnem sodišču v Ljubljani so pojasnili, da je sklep o priporu osumljenca uboja Gašperja Tiča pravnomočen. Foto: STA

LJUBLJANA > Preiskovalni sodnik je za 20-letnika odredil pripor minuli teden. Osumljenec se je na sklep pritožil, a je sodišče pritožbo zavrnilo.

Ljubljanski policisti so mrtvega igralca našli 18. junija zjutraj v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Po navedbah policije sta se Gašper Tič in osumljenec poznala že prej. Ko sta zapustila ljubljanski lokal, sta šla v stanovanje, kjer je prišlo do spora. Med prepirom je 20-letnik večkrat z ostrim predmetom zabodel igralca, ki je zaradi izkrvavitve na kraju umrl. 20-letniku so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost.

Osumljenca doslej še niso obravnavali zaradi kakšnega kaznivega dejanja. Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora.

STA


Najbolj brano