Vsak je v mestu našel nekaj zase (foto)

V zadnjih tednih se dogodki v Novi Gorici vrstijo z vrtoglavo naglico. Po festivalu knjige - knjige so se zdaj preselile pod krošnje - in pred začetkom Poletne scene je to soboto mesto zadihalo še na Goriškem dnevu, novogoriškem krajevnem prazniku.

Big band Nova je s Tinkaro Kovač, Mitjo Jerkičem in Singgirls  
poskrbel za odličen glasbeni večer.   Foto: Leo Caharija
Big band Nova je s Tinkaro Kovač, Mitjo Jerkičem in Singgirls poskrbel za odličen glasbeni večer.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Meščani imajo težavo, ko se odločajo, katero od prireditev bodo junija obiskali. Sploh letos, ko Nova Gorica praznuje 70. obletnico.

Goriški dan je bil ena od tistih, ki so ponudile veliko za vse generacije. Od dopoldanskih delavnic, eksperimentov za mlajše, pravljic in šole rolkanja, pa do večernih nastopov. Bevkov trg je bil nabit z energijo, ko so svoje znanje prikazale članice twirling-mažoretnega društva, plesna skupina Dollsice, Goriško gimnastično društvo in ŠD Twist, energija se je še stopnjevala, ko so oder zavzeli odlični novogoriški Big band Nova z gosti Tinkaro Kovač, Singgirls in Mitjo Jerkičem, zabavni večer pa so zapečatili domači The Indicals.

A Goriška se ne le zabava, ampak tudi kolesari. Prireditve s tem imenom se je udeležilo več kot 50 kolesarjev, kar je dober obet. Turistično društvo Nova Gorica si namreč želi, da bi postopoma postala to, kar je bilo nekoč kolesarjenje prijateljstva ... MM


Najbolj brano