Število žrtev požara v Londonu naraslo na 79

Število smrtnih žrtev požara v stanovanjski stolpnici v Londonu se je povečalo na 79, pri čemer pa so v število vključeni tudi pogrešani, ki so verjetno umrli, je danes sporočila londonska policija.

Stanovanjsko stolpnico Grenfell Tower v  Londonu je preteklo 
sredo zajel požar, ki se je iz spodnjih nadstropij hitro razširil 
vse do vrhnjega 24. nadstropja. Foto: Youtube
Stanovanjsko stolpnico Grenfell Tower v Londonu je preteklo sredo zajel požar, ki se je iz spodnjih nadstropij hitro razširil vse do vrhnjega 24. nadstropja. Foto: Youtube

LONDON > “Bojim se, da je 79 ljudi, za katere verjamemo, da so mrtvi ali pogrešani in domnevno mrtvi,” je povedal načelnik londonske policije Stuart Cundy. Število smrtnih žrtev bi se lahko še povečalo.

Kot je dejal, so pet pogrešanih ljudi našli živih.

Zaradi stanja stolpnice bi lahko po njegovih besedah identifikacija žrtev potekala več tednov. “Zame je pomembno, da najdemo odgovore za te družine, ki so bile neposredno prizadete,” je poudaril.

Preiskava bo “zelo obsežna”, je napovedal Cundy. Vključevala bo namreč gradnjo zgradbe, zadnjo obnovo, vzdrževanje in tudi ukrepe požarne varnosti. “Vsem želim zagotoviti, da bomo preiskali vsa kriminalna dejanja, ki bi jih lahko zakrivili posamezniki ali organizacije,” je poudaril. Dodal je, da bo v primeru kaznivih dejanj poskrbel, da bodo krivci odgovarjali.

Stanovanjsko stolpnico Grenfell Tower v predelu Londona West London je preteklo sredo zajel požar, ki se je iz spodnjih nadstropij hitro razširil vse do vrhnjega 24. nadstropja. Vlada je bila ob tem deležna številnih kritik, da ni ustrezno ukrepala.

STA


Najbolj brano