Radenku Vasiću dve leti zapora, Polki Bošković pogojna

Na sojenju v zadevi Vasić je sodnica Andrejka Luznik danes razglasila sodbo za dvanajsterico obtoženih iz slovenske Istre. Radenku Vasiću je sodišče za kaznivi dejanji goljufije in izsiljevanja prisodilo enotno kazen dveh let zapora.

Notarki Polki Bošković, ki je danes ni bilo na izrek sodbe,   je 
novogoriško sodišče prisodilo pogojno kazen za pomoč pri 
kaznivem dejanju goljufije, Radenko Vasić (spredaj) pa bo 
zaradi goljufije in izsiljevanja moral za dve leti v zapor. Foto: Leo Caharija
Notarki Polki Bošković, ki je danes ni bilo na izrek sodbe, je novogoriško sodišče prisodilo pogojno kazen za pomoč pri kaznivem dejanju goljufije, Radenko Vasić (spredaj) pa bo zaradi goljufije in izsiljevanja moral za dve leti v zapor. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > O koprski notarki Polki Bošković je sodišče presodilo, da je kriva le pomoči h kaznivemu dejanju goljufije, sodnica ji je zato izrekla pogojno zaporno kazen. Pogojna kazen je doletela tudi Vasičevo hčerko Radenko Vasić, Zorana Vardiću, Darija Zornado in Kerama Idrizorskega. Vsi ostali so obtožb oproščeni.

Tožilstvo je že konec maja za vseh 12 obtoženih predlagalo zaporne in pogojne kazni. 7. in 8. junija so imeli zaključne besede zagovorniki, ki so za vse obtožene predlagali oprostilne sodbe.

Tožilstvo je v obsežni obtožnici opisalo kazniva dejanja Radenka Vasića, njegovih otrok Gorana in Radenke, partnerke Vesne Grubač ter Zorana Vardića, Darija Zornade, Nedeljka Marušića, Kerama Idrizoskega, Mihe in Jureta Klaja ter notarjev Gregorja Mesarja in Polke Bošković.

Po spremenjeni obtožbi, ki jo je zastopala tožilka Natali Volčič Ivanič, naj bi se Vasić, njegova hči in notarka pred tremi leti namerno združili, da bi goljufali. Skovali naj bi načrt in izkoristili stisko Rifeta Keserovića in Ramadana Tajroskega, Marjana Lazarja pa naj bi prvoobtoženi izsiljeval. Radenka Vasić naj bi pripravljala sporne pogodbe, notarka Polka Bošković pa naj bi jih potrjevala ter tako Radenku Vasiću pridobila protipravno premoženjsko korist. S tem naj bi zlorabila uradni položaj. Ostali obtoženi naj bi po obtožnici pomagali tako, da so posojali denar.

AC, Spletno uredništvo

Preberite še:

Tožilstvo vztraja pri očitkih, obramba pa trdi, da ti niso dokazani

Notarki Polki Bošković grozi skoraj pet let zapora


Najbolj brano