Na pariških Elizejskih poljanah eksplodiral avtomobil, voznik mrtev

Francosko notranje ministrstvo je potrdilo, da je voznik, ki se je z avtomobilom najprej zaletel v policijski kombi, nato pa je vozilo začelo goreti, mrtev. Policija je v vozilu našla kalašnikovke, pištole in plinske steklenice. Preiskovalci menijo, da je bil incident nameren, uvedli pa so tudi že protiteroristično preiskavo.

Fotografija je simbolična. Foto: Arhiv Pn
Fotografija je simbolična. Foto: Arhiv Pn

PARIZ > Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Pierre-Henry Brandet je dejal, da je policija voznika potegnila iz gorečega vozila, ki pa je bil takrat zelo verjetno mrtev. Francoski notranji minister Gerard Collomb je kasneje potrdil njegovo smrt, piše francoska tiskovna agencija AFP. Collomb je incident označil kot poskus napada.

V vozilu so našli tudi več orožij in eksploziv, ki bi se jih lahko uporabilo za razstrelitev avtomobila, je dodal Collomb po poročanju nemške tiskovne agencije dpa. Incident "je ponovno pokazal, da je raven ogroženosti v Franciji zelo visoka", je dodal minister.

Voznik Renaultovega megana je sprva prehitel policijski kombi in se nato vanj zaletel. Pri tem se je vozilo napadalca vnelo. V napadu ni bil ranjen nihče drug.

Takoj po incidentu je policija zaprla območje okoli Elizejskih poljan, med drugim tudi dve postaji podzemne železnice, ter izdala opozorilo, naj se ljudje izogibajo območja.

STA


Najbolj brano