Ron Howard bo snemal dokumentarec o Lucianu Pavarottiju

Ameriški filmar Ron Howard bo posnel avtoriziran dokumentarec o mednarodno priznanem italijanskem opernem pevcu Lucianu Pavarottiju. Režiser je povedal, da je bilo Pavarottijevo življenje polno vzponov in padcev, kot vsak zanimiv protagonist pa je bil tudi poln protislovij.

Ameriški filmar Ron Howard bo posnel avtoriziran dokumentarec o mednarodno priznanem italijanskem opernem 
pevcu Lucianu Pavarottiju. Foto: Arhiv PN
Ameriški filmar Ron Howard bo posnel avtoriziran dokumentarec o mednarodno priznanem italijanskem opernem pevcu Lucianu Pavarottiju. Foto: Arhiv PN

LOS ANGELES > Howard je dodal, da so Pavarottija, velikega talenta, gnali močni ustvarjalni vzgibi, hkrati pa je brezpogojno veroval v človečnost, kar je zaznamovalo njegovo filantropsko delovanje. Režiser bi rad predstavil, kako je ta njegova vera v dobro gnala njegovo glasbeno ustvarjanje in zaznamovala močan odnos, ki ga je spletel s svojim občinstvom.

Pavarotti se je rodil leta 1935 v Modeni. Najprej je poučeval, leta 1961 pa se je dokončno posvetil petju. Najljubša mu je bila Puccinijeva opera La Boheme, na registru njegovih svetovnih turnej v minulih treh desetletjih pa so bile tudi Donizettijeve, Bellinijeve, Rossinijeve in Verdijeve arije.

Tenorist je na leto izvedel do sto koncertov, na katerih je nastopal z največjimi opernimi divami, kot so Montserrat Caballe, Kiri Te Kanawa, Joan Sutherland, Ileana Cotrubas. Julija 1998 je nastal tenorski trio Pavarotti-Carreras-Domingo, ki je žel svetovno slavo.

Zlasti v humanitarne namene je Pavarotti nastopal tudi v duetih s popularnimi pevci, kot so Sting, Joe Cocker in Mariah Carey. Maja 2004 se je podal na poslovilno svetovno turnejo, ki jo je leta 2006 zaradi raka moral prekiniti. Za posledicami težke bolezni je umrl 6. septembra 2007 v rojstni Modeni.

Nazadnje je Howard posnel uspešen dokumentarec The Beatles: Osem dni na teden.

STA


Najbolj brano