Zbil dva kolesarja in odpeljal

Sedeminšestdesetletni voznik osebnega avtomobila je v soboto okrog 19.30 vozil po lokalni cesti od Rečice proti Zarečju. V Rečici je zapeljal na levo stran vozišča, v tem pa je nasproti pravilno po svojem smernem vozišču pripeljala 42-letna kolesarka, za njo pa 40-letni kolesar. Moški je z avtomobilom najprej oplazil kolesarko, ki je padla v grmovje ob cesti, nato je čelno trčil še v kolesarja, ki je padel najprej na pokrov motorja, nato pa v grmovje ob cesti. Voznik avta je po prometni nesreči odpeljal naprej proti Zarečju.

Fotografija je simbolična. Foto: Can Stock Photo
Fotografija je simbolična. Foto: Can Stock Photo

PRIMORSKA > Kolesarka se je laže poškodovala, prav tako tudi kolesar (odrgnine in udarci). Voznika avtomobila so izsledili. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, odredili so mu tudi strokovni pregled. Sledi mu kazenska ovadba za nevarno vožnjo in zapustitev poškodovanega v prometni nesreči.

Ostala brez denarnice

V eni od trgovin v Postojni je nekdo ženski ukradel denarnico z dokumenti in denarjem. Oškodovana je za 200 evrov.

Pijan kričal na natakarico

V Kopru so policisti izdali plačilni nalog pijanemu gostu iz Sevnice, ki je kričal na natakarico, ker ga ni hotela postreči. Vpil pa je tudi na policiste, ko so prišli na kraj.

Italijan in Pirančan s kokainom, heroinom in konopljo

V petek popoldan so na Škofijah izvedli hitri postopek za državljana Italije, ki je imel pri sebi 2,21 grama kokaina in 2,07 grama heroina. Zvečer je enak ukrep sledil tudi Pirančanu, ki je imel pri sebi manjšo količino konoplje in zavitek s kokainom.

Pijan parkiral in bežal peš

V soboto ponoči so izolski policisti pridržali moškega, ki je vozil pijan. Ustavljali so ga na Industrijski cesti, ko je pospešil hitrost in nato parkiral pri pokopališču ter vozilo zapustil. Peš so dohiteli 35-letnega voznika iz okolice Ljubljane. Alkotest je odklonil, odvzeli so mu vozniško dovoljenje in mu odredili pridržanje, sledi mu obdolžilni predlog.

Nepridipravi izpraznili klet

Na Maliji je nekdo vlomil v klet, od koder je odnesel več kosov ročnega orodja, kosilnice, električno orodje, dve zložljivi kolesi, ležalnike, manjše delovne kmetijske stroje... Lastnik je oškodovan za 2500 evrov.

Pijan padel s kolesom

V Strunjanu je 56-letnik s kolesom vozil preblizu desnemu robu, padel in se udaril v glavo. Laže poškodovanega so odpeljali v bolnico. Napihal je 0,95 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, sledi mu plačilni nalog.

Na prehodu zbil pešca

V nedeljo ponoči je voznik avtomobila pred enim od lokalov v Portorožu na prehodu za pešce zbil pešca, državljana Avstrije. Izkazalo se je, da ni poškodovan. Vozniku iz Lucije je alkotest pokazal 0,60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu plačilni nalog.

Piaggio in pony sta izginila

V Portorožu je nekdo ukradel zaklenjeno kolo s pomožnim motorjem znamke piaggio, tip zip 26, bele barve, registrskih številk KR8M-H1, ki je bilo parkirano na parkirišču v marini. Pod sedežem so bili shranjeni varnostna čelada, prometno dovoljenje in zavarovalna polica kolesa s pomožnim motorjem.

Prav tako je neznanec ukradel kolo pony, modre barve, staro približno 20 let. Lastnik je oškodovan za 1400 evrov.

Vozil s prekratko varnostno razdaljo

V nedeljo okrog poldneva je 78-letni voznik z osebnim avtomobilom zaradi prekratke varnostne razdalje povzročil prometno nesrečo. Alkotest mu je pokazal 0,55 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Izdali so mu plačilni nalog.

Z mopedom pijan, brez dovoljenja, s pretečeno registracijo

Na Povirju so ustavili 63-letnega voznika mopeda APN 4, s pretečeno registracijo, brez vozniškega dovoljenja, alkotest mu je pokazal 0,49 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano