Več mrtvih v neurjih v Moskvi

V ruski prestolnici Moskva je danes popoldne divjalo hudo neurje, v katerem je umrlo več ljudi. Po podatkih tujih tiskovnih agencij je življenje izgubilo najmanj šest ljudi, okrog 70 pa jih je ranjenih. Močan veter je ruval drevesa in različne predmete premetaval naokrog, poročajo ruski mediji.

Moskva Foto: Albinca Podbevšek
Moskva Foto: Albinca Podbevšek

MOSKVA > "Uničujoče neurje je podrlo več sto dreves. Izvajamo vse potrebne ukrepe, da omilimo posledice nesreče," je tvitnil župan Moskve Sergej Sobjanin.

Sunki vetra so dosegali hitrosti tudi do 80 kilometrov na uro.

Število mrtvih se zaenkrat še razlikuje. Ruska tiskovna agencija Tass poroča o sedmih mrtvih, lokalni mediji o osmih, nemška in francoska tiskovna agencija dpa oz. AFP pa o šestih. "Točnega števila mrtvih še nimamo," je v izjavi za javnost sporočil ruski preiskovalni odbor.

"Zaradi neurja in vetrov na severovzhodu, jugozahodu in vzhode Moskve so na pešce padala drevesa. Pet ljudi je umrlo. Močan veter je poškodoval znak za ustavljanje avtobusa, ki je padel na starejšega moškega in ga ubil na mestu," so še sporočili iz omenjenega odbora.

Vremenske težave so povzročile ogromno preglavic tudi na moskovskih letališčih, kjer so številne lete prestavili. Ustavil se je tudi hitri vlak na letališče Vnukovo, saj so morali delavci umakniti drevesa s proge.

STA


Najbolj brano