V novi številki Primorskih novic preberite

“Račun ni blokiran, je pa prazen,” je danes povedal Aleksander Merlo, direktor postojnske bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo. Ob koncu dopoldanske izmene z njimi zdravstveno ministrstvo in ZZZS še nista navezala stika. Na vprašanja Primorskih novic je ministrstvo popoldne odgovorilo, da bodo dobili denar za plače in delo. Danes je namreč kazalo, da bolnišnica nima niti centa več. Denar je šel za plačilo odškodnine z zamudnimi obrestmi na račun zapleta pred trinajstimi leti.

“Račun  ni blokiran, je pa prazen,” je danes  povedal Aleksander Merlo,  direktor postojnske  bolnišnice za ženske 
bolezni in porodništv Foto: Veronika Rupnik Ženko
“Račun ni blokiran, je pa prazen,” je danes povedal Aleksander Merlo, direktor postojnske bolnišnice za ženske bolezni in porodništv Foto: Veronika Rupnik Ženko

Za razvoj luke s figo v žepu

Današnja izredna seja koprskega občinskega sveta je postala platforma dialoga med lokalno skupnostjo, Mestno občino Koper, in vodstvom Luke Koper. Na njej ni bilo govorca, ki ne bi omenjal skrbi za razvoj edinega slovenskega pristanišča in njenega sožitja s Koprom, a so bile velike besede očitno izrečene s figo v žepu, saj je mestni svet sprejel sklep, da se bo pritožil na okoljevarstveno soglasje, ki ga je Arso izdal za podaljšanje drugega pomola.

Ob igralnici opremili tudi Hrvatičevo vilo

“Noben račun ni bil sporen. Če bi bil, bi zahteval pojasnila in ga takega ne bi niti knjižil,” je na sojenju Rajku Hrvatiču in soobtoženim za domnevno goljufijo pri gradnji igralnice Carnevale na Škofijah na škodo Evropske unije danes zatrdil takratni računovodja igralnice Fabio Favento. Danes je pričala tudi arhitektka, ki je načrtovala notranjo ureditev.

Jutri objavljamo tudi prilogo Vilenica.

Trije v zapor, dvema pogojna kazen

Tričlanski senat novogoriškega okrožnega sodišča je danes s sodbo odločil, da je peterica kriva za posle s prepovedano drogo, kot jim je to očitalo tožilstvo. Roka S., Selvirja D. in Elvisa M. je obsodil na zapor. Stanislava S. in Ajdina Ć. pa na pogojni kazni.

Le v Sežani ne morejo izbirati dobavitelja zemeljskega plina

Prebivalci Sežane za zemeljski plin plačujejo precej več kot drugod po Sloveniji, edini v Sloveniji ponudnika zemeljskega plina ne morejo prosto izbirati, Petrol pa jim, edinim v Sloveniji, zaračunava kar dve omrežnini. Občina se trudi, a Petrol in Plinovodi pravijo, da je edina rešitev nov slovenski plinovod.

Remiza je zdaj na dosegu roke

Vodstvi mestne občine in GF Nepremičnine sta se dogovorili: podjetje je občini pripravljeno za ustrezno odškodnino remizo predati za 40 let. Če bo večina mestnih svetnikov za, jo bodo obnovili in vanjo umestili nove vsebine. Katere, še ni določeno.

Brigadirji kot talci?

Spomenik brigadirjem se mora vrniti med ljudi, zahtevajo člani Foruma starejših občanov Goriške, številni jih pri tem podpirajo. Skulptura, zadnje delo pokojnega primorskega kiparja Zmaga Posege, je bila sprva postavljena na Bevkov trg. Zdaj pa na ploščadi za mestno hišo, menijo pobudniki, bolj kot na brigadirje spominja na “talce, postavljene ob zid.”

Nekateri ponudniki nastanitev v zaledju so se združili v turistično zadrugo Zakladi Istre

Nekateri ponudniki nastanitev v zaledju so se združili v turistično zadrugo Zakladi Istre. Trenutno je včlanjenih 13 registriranih sobodajalcev, pet jih je v fazi včlanitve, dobrodošli pa so tudi vsi drugi. Prizadevali si bodo, da bo zadruga v prihodnje postala nekakšna stična točka tudi za oljkarje, vinarje, gostince, kmete in vse, ki v razvoju turizma na podeželju vidijo potencial.


Najbolj brano