Kjer je teran doma

V Tomaju, Križu, Šepuljah in na Filipčjem Brdu ni dvoma, čigav je teran in kje je doma. O tem so se prepričali tudi obiskovalci prireditve z naslovom V osrčju dežele terana.

Torbica s kozarčkom je bila “vstopnica” do degustacij v 
kraških kleteh. Foto: Marica Uršič Zupan
Torbica s kozarčkom je bila “vstopnica” do degustacij v kraških kleteh. Foto: Marica Uršič Zupan

TOMAJ > Letošnja je bila že 13. po vrsti. Več kot 700 se jih je sprehodilo po kraških vaseh in kleteh in v živo spoznalo, kar piše v evropski geografski zaščiti terana: da je to vino s Krasa, vezano na rdečo zemljo, na vinogradnike, ki obiskovalce popeljejo na pokušino v klet, na rezino pršuta, ki zaokroži harmonijo kraških okusov. “Z odzivom obiskovalcev smo zadovoljni, delo in trud se nam obrestujeta. Letos smo opazili kar precej novih obrazov,” je bila zadovoljna Tjaša Štolfa, članica sveta KS Tomaj in organizacijskega odbora. Obiskovalci so prišli od vsepovsod - iz bližnjih krajev, Istre in zamejstva, iz Ljubljane, tisti bolj oddaljeni, z Dolenjske in iz Posavja, so si za brezskrbno degustacijo naročili kar mini avtobuse.

Tudi letos so se vinarjem, ki so odprli svoje borjače in kleti, pridružili domači pridelovalec sirov in mlečnih izdelkov iz kozjega mleka, pridelovalec konoplje, pa domači kulinarični butik, keramičarka, na ogled je bila fotografska razstava, na voljo so bile delavnice ...

MUZ


Najbolj brano