Idrijski Mali princ v stečaj

Idrijsko lesno podjetje Iles, ki mu je vlada finančno pomagala leta 2013 in leta 2014, gre po sklepu Okrožnega sodišča v Novi Gorici v stečaj. To je za stečajnega upravitelja imenovalo Janeza Goloba. Upniki imajo za prijavo terjatev čas do 29. avgusta.

Idrijsko lesno podjetje Iles, ki mu je vlada finančno pomagala 
leta 2013 in leta 2014, gre po sklepu Okrožnega sodišča v 
Novi Gorici v stečaj. Foto: Saša Dragoš
Idrijsko lesno podjetje Iles, ki mu je vlada finančno pomagala leta 2013 in leta 2014, gre po sklepu Okrožnega sodišča v Novi Gorici v stečaj. Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > Stečajni postopek nad družbo se je začel na predlog družbe same, je razvidno iz današnje objave na Ajpesu.

O napovedanem stečaju smo v našem časniku pisali: Mali Princ odhaja v stečaj

Vlada je sredi leta 2013 sprejela sklep o pomoči družbi v obliki 600.000 evrov kratkoročnega posojila, aprila 2014 pa ji je dodelila državno pomoč za prestrukturiranje v višini 1,5 milijona evrov dolgoročnega posojila. V zavarovanje posojila je država takrat vpisala zastavno pravico na nepremičnem premoženju družbe.

Družbi je nato uspelo doseči pozitivno poslovanje, lani in letos pa so se težave ponovno zaostrile. Nad Iles, znanem po programu Mali princ, se je nagrmadilo preveč finančnih bremen iz preteklosti, veliki stroški proizvodnih prostorov ter konkurenca s poceni pohištvom. Podjetje bi sicer prihodnje leto zaokrožilo 70 let delovanja.

STA


Najbolj brano