Uro in pol po polnoči Rečani dočakali Kekove varovance

Na tisoče Rečanov je na Korzu uro in pol po polnoči pričakalo nogometaše Rijeke, ki so pod taktirko slovenskega trenerja Matjaža Keka osvojili prvi naslov hrvaških prvakov v zgodovini kluba. Igralcem in vodstvu kluba so vzklikali "šampioni, šampioni", ob navijaških pesmih pa so zažigali bakle in prižgali ognjemet. Slavja ni zmotil poraz z Dinamom.

Na tisoče Rečanov je na Korzu uro in pol po polnoči pričakalo 
nogometaše Rijeke, ki so pod taktirko slovenskega trenerja 
Matjaža Keka osvojili prvi naslov hrvaških prvakov v zgodovini kluba Foto: Neva Volarič
Na tisoče Rečanov je na Korzu uro in pol po polnoči pričakalo nogometaše Rijeke, ki so pod taktirko slovenskega trenerja Matjaža Keka osvojili prvi naslov hrvaških prvakov v zgodovini kluba Foto: Neva Volarič

REKA > V zadnjem, 36. krogu, je Rijeka sinoči na gostovanje pri zagrebškem Dinamu, podprvaku lige, izgubila z 2:5, Alžirec Al Hilal Soudani je dosegel tri gole in podajo. Poraz pa ni vplival na končni razplet prvenstva. Nogometaši Rijeke so namreč že 21. maja osvojili naslov hrvaškega prvaka, ko so predzadnjem krogu premagali Cibalio s 4:0 in z nedosegljivo prednostjo povedli na lestvici.

Eden od strelcev reške ekipe, ki bo tako igrala v kvalifikacijah lige prvakov, je bil tedaj tudi slovenski reprezentant Roman Bezjak, ki je zadel za 3:0 ob koncu prvega polčasa. Matic Črnic ni dobil priložnosti za igro in je obsedel na klopi za rezervne igralce. Rijeka je v prvenstvu sicer zmagala 27-krat, remizirala sedemkrat, izgubila pa zgolj dvakrat.

Rijeka in Dinamo, ki je bil pred tem prvak enajst let zapored, bosta 31. maja Varaždinu igrala še v finalu hrvaškega pokala.

STA


Najbolj brano