Osumljenec dvojnega umora na Krasu ostaja v priporu

Osumljenec dvojnega umora na Krasu sredi marca ostaja v koprskem priporu. Kot je pojasnil njegov odvetnik Gorazd Gabrič, je sodišče zopet podaljšalo pripor, in sicer za 30 dni, do 20. junija. Po navedbah Primorskih novic pa sodišče še čaka na mnenje izvedenca psihiatrične stroke.

Osumljenec dvojnega umora na Krasu sredi marca ostaja v 
koprskem priporu. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Osumljenec dvojnega umora na Krasu sredi marca ostaja v koprskem priporu. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Petintridesetletnik je v vasi Lukovec pri Štanjelu z uporabo hladnega orožja oziroma orodja umoril 31-letnega brata in 80-letno babico, trupli pa nato obglavil ter glavi sežgal v peči. Policijo je nato poklical sam in ob prihodu policistov dejanje tudi priznal.

Kljub dolgotrajnemu zaslišanju pred preiskovalno sodnico pa motiv za umor še ni povsem jasen. Ob prvi odreditvi 30-dnevnega pripora v marcu je odvetnik Gorazd Gabrič pojasnil, da se bo do tega morala opredeliti stroka. Odvetnik je sicer že tedaj preiskovalni sodnici predlagal, da se do primera opredelita tudi izvedenec psihiatrije in psihologije, s čimer se je strinjalo tudi tožilstvo.

Kot danes poročajo Primorske novice, preiskava v tem primeru še ni končana, saj sodišče še ni prejelo izvedenskega mnenja psihiatrične stroke. Ko bo to prispelo na sodišče, bo preiskava končana, spis pa bodo poslali na tožilstvo.

35-letnik v preteklosti ni imel opravka s policijo, zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj umora na grozovit način pa mu grozi kazen zapora v trajanju najmanj 15 let.

STA


Najbolj brano