Arrigoni je povedel

Pri dekletih so branilke naslova iz Mute v prvi finalni tekmi (igrajo na dve zmagi) v Izoli ostale praznih rok. Po dveh zmagah Jane Ludvik, Lee Paulin in eni zmagi Urške Čokelj so Izolanke prvi dvoboj dobile s 5:2.

Jana Ludvik se je v prvem finalu izkazala z gladkima posamičnima zmagama. Foto: Igor Mušič
Jana Ludvik se je v prvem finalu izkazala z gladkima posamičnima zmagama. Foto: Igor Mušič

IZOLA > Če bodo Primorke tudi na Muti zaigrale v popolni postavi, ne bo nobeno presenečanje, če se bo naslov državnih prvakinj preseli na obalo. Čeprav Primork nikakor ne gre podcenjevati, je jasno, da pri Korošicah nekaj ni na svojem mestu. V ekipi ni Nike Veronik, njena sestra dvojčica pa igra zelo spremenljivo, predvsem pa daleč od nekdanje forme. Korošice je tokrat nekaj časa v igri držala Vesna Rojko, ki je dobila svoji tekmi proti Urški Čokelj in Lei Paulin. Melita Verhnjak in Zala Veronik pa nista zmagali. Veronikova je izgubila vse tri tekme - proti Čokljevi, Paulinovi in Jani Ludvik, ki je bila tokrat s tremi zmagami igralka tekme. Zmago je v sedmi tekmi potrdila Paulinova, ki je s 3:1 premagala Zalo Veronik, kar je sicer veliko presenečanje.

Glede na formo v končnici se utegne zgoditi, da bomo v letošnji sezoni dobili nove državne prvakinje. Povsem realno se zdi, da bo naslov po osmih letih (enkrat Muta in sedemkrat Fužinar Interdiskont) zapustil Koroško. Seveda pa je potrebno odigrati najprej povratno in potem morebitni še tretjo tekmo.

Arrigoni Izola : Muta 5:2, Posamični dvoboji - Čokelj : Rojko 2:3, Paulin : Verhnjak 3:1, Ludvik : Z. Veronik 3:0, Paulin : Rojko 1:3, Čokelj : Z. Veronik 3:2, Ludvik : Verhnjak 3:0, Paulin : Z. Veronik 3:1).

V moškem finalu je Krka, ki lovi četrti zaporedni državni naslov, v prvi tekmi na Ravnah na Koroškem s 5:3 premagala Interdiskont. NR


Najbolj brano