Zastoji na mejnih prehodih

Na mejnih prehodih s Hrvaško tudi danes beležijo povečan promet. Po zadnjih podatkih policije je za prehod meje treba čakati na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec, Sočerga ter Dragonja. Na cesti Podlehnik-Gruškovje je kolona dolga osem kilometrov, na cesti Portorož-Sečovlje pa pet kilometrov, navajajo na Prometno-informacijskem centru.

Fotografija je simbolična. Foto: Danijel Cek
Fotografija je simbolična. Foto: Danijel Cek

LJUBLJANA > Na mejnem prehodu Gruškovje je pri izstopu treba čakati kakšno uro. Po pol ure pa v obe smeri čakajo na mejnem prehodu Dragonja.

Ob gneči pred prazničnim podaljšanim koncem tedna je nekaj težav v prometu dodalo še vreme, saj so nekatere ceste zaradi plazov in vdorov vode zaprli za promet. Tako so popolne zapore na glavni cesti Celje-Krško pri Debru in v Laškem pri odcepu za Jagoče, na regionalni cesti Bohinjska Bistrica-Bled v Bohinjski Bistrici pri bencinskem servisu ter na regionalni cesti Luče-Solčava med Raduho in Robanovim kotom.

Prav tako so zaprte regionalne ceste Črnivec-Gornji Grad pri Podlomu, Rimske Toplice-Jurklošter v podvozu pri Globokem in Laško-Lahomno. Zaprte so tudi nekatere lokalne ceste.

STA


Najbolj brano