Lovorike ne bodo ubranili

Na čezmejnem Turnirju narodov so fantje do 15. leta včeraj z zmago nad Rusijo z 1:0 končali skupinski del, slovenske nogometašice do 17. leta ga bodo danes.

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA, AJDOVŠČINA > Že po dveh odigranih tekmah v skupini C je bilo jasno, da slovenski nogometaši ne bodo ubranili lanske lovorike. V sredo so v Novi Gorici doživeli še drugi visok poraz. Angleški vrstniki so zmagali s 5:1. Potem ko so že dan prej proti Američanom prejeli štiri gole, se je selektor Agron Šalja v 2. krogu opredelil za bolj preudarno postavitev. Z discipliniranim branjenjem so kljubovali tekmecem skoraj do odmora, a so tik pred iztekom 35. minute prejeli zadetek, ki je Angležem v nadaljevanju olajšal delo.

V drugem polčasu so gostje uveljavili svoje prednosti na odprtem prostoru in tudi izkoristili neuigranost slovenske vrste ter izdatno odebelili svoj strelski izkupiček. Če nič drugega, pa je gostiteljem uspelo doseči vsaj častni zadetek. Zanj je poskrbel nogometaš Maribora Žan Vipotnik, ki je v sklepnih minutah dvoboja zaradi domnevnega simuliranja v angleškem kazenskem prostoru prejel drugi rumeni karton. Koprčan Vanja Panič je odigral vso tekmo, njegov klubski kolega Martin Pečar pa je kapetanski trak predal po prvem polčasu. V nadaljevanju sta na zelenico športnega parka, kjer se je zbralo lepo število gledalcev, stopila še zamejski Slovenec Thomas Breganti (Bilje) in Svit Teodor Benedetič (Gorica).

Štirje primorski nogometaši so dobili priložnost tudi včeraj. Pečar je z Rusi odigral vso tekmo, Panič je vstopil v končnici prvega, Breganti in Benedetič pa drugega polčasa. Tekma 3. kroga je bila zaradi razmočenega igrišča iz Bilj prestavljena na umetno travo v Ajdovščino, Dvoboj se je odvijal po željah gostiteljev, ki so že v uvodnih minutah dosegli odločilni zadetek. Odbitek je iz neposredne bližine v mrežo pospravil Luka Vukovič, ki je s soigralci nato odbil vse ruske poskuse. Po zmagi z 1:0 je Slovenija osvojila tretje mesto v skupini C in bo jutri odigrala prvi dvoboj za razvrstitev od 9. do 12. mesta z Malezijo v Vipolžah.

Danes ob 17. uri pa bodo zadnjo tekmo skupinskega dela proti Mehiki v Tolminu odigrale slovenske nogometašice. Po dveh krogih skupine B imajo na četrtem mestu eno točko, ki so jo osvojile na prvi tekmi z Američankami. Priložnost za ugodnejši izid so zamudile tudi na dvoboju z Angležinjami, ki so zmagoviti zadetek za končnih 1:0 dosegle prav ob izteku 70. minute. Edina Primorka v reprezentanci, Izabela Križaj, je v Novi Gorici odigrala vso tekmo.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano