Brandove številke znanih na dražbi

Avkcijska hiša Nate Sanders v Los Angelesu je včeraj na dražbi ponudila osebni telefonski imenik Marlona Branda (1924-2004) in njegovo vrtljivo stojalo z vizitkami številnih znanih osebnosti.

   Izklicna cena za telefonski imenik Marlona Branda je 5000, za 
vrtljivo stojalo z vizitkami  pa 7500 dolarjev.
Izklicna cena za telefonski imenik Marlona Branda je 5000, za vrtljivo stojalo z vizitkami pa 7500 dolarjev.  

LOS ANGELES > Na 200 straneh telefonskega imenika iz leta 2003 je mogoče najti zvezdnike, kot so Robert De Niro, Sean Penn, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Susan Sarandon in Madonna. V njem so tudi številke terapevtov, strokovnjakov za podnebje, strokovnjakov za priseljevanje in strokovnjakov za potrese. Izklicna cena za Brandov telefonski imenik je bila 5000 dolarjev. Vrtljivo stojalo za vizitke iz 70. in 80. let prejšnjega stoletja pa vsebuje naslove in telefonske številke več kot tisoč imen, med njimi Orsona Wellsa, Jacka Nicholsona, Boba Dylana, Jane Fonda, Franka Sinatre, Hugha Hefnerja in Roberta Redforda. Po podatkih avkcijske hiše je bil Brando v stiku tudi z uglednimi novinarji, politiki in aktivisti za državljanske pravice. Izklicno ceno so določili pri 7500 dolarjih.

Marlon Brando, ki je filmsko kariero začel leta 1951 z vlogo Stanleyja Kowalskega v celovečercu Tramvaj Poželenje, velja za enega največjih filmskih igralcev vseh časov - še danes vse največje mojstre filmske igre primerjajo z njim. Za časa življenja mu je po podatkih filmske baze IMDb konkuriral le Laurence Olivier, ki pa je bil bolj zavezan gledališču. MI, STA


Najbolj brano