Filli umaknil kandidaturo za generalnega direktorja RTVS

Marko Filli je dejal, da iz osebnih razlogov umika kandidaturo za generalnega direktorja RTVS. Enoletni mandat v. d. generalnega direktorja se Filliju izteče 8. maja. Na vprašanje, ali bi bil voljan še naprej opravljati funkcijo v. d., če programski svet danes ne bo izvolil novega direktorja, je odgovoril, da pod sedanjimi pogoji ne.

Marko Filli Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Marko Filli Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bo na današnji za javnost odprti seji odločal o novem generalnem direktorju zavoda. Ker se je Marko Filli odločil umakniti kandidaturo, kot edini kandidat ostaja v igri za izvolitev nekdanji pomočnik generalnega direktorja RTVS za poslovno področje Igor Kadunc.

Svetniki bodo najprej prisluhnili Kadunčevi predstavitvi, nakar bo sledilo glasovanje. Za izvolitev na mesto generalnega direktorja RTVS mora kandidat v 29-članskem programskem svetu zbrati najmanj 15 glasov, kar se ob prejšnjem razpisu tudi po več glasovalnih krogih ni zgodilo. Kandidaturi sta Filli in Kadunc vložila tudi na prejšnjem razpisu, vendar je programski svet Kadunčevo zavrnil kot nepopolno.

Svetniki so se zato januarja za zaprtimi vrati odločali le med Fillijem, nekdanjim vodjem produkcije Televizije Slovenija Igorjem Rozmanom in nekdanjim ministrom za kulturo Urošem Grilcem. Takrat nobeden od treh kandidatov ni zbral zadostne podpore. V zadnjem krogu odločanja se je programski svet izrekal zgolj o Filliju, a mu tudi ni namenil dovolj glasov.

Bolj kot ne presenetljivo so se svetniki nato odločili za ponovitev razpisa, čeprav so imeli tudi možnost, da bi glasovanje ponovili čez dva tedna.

STA


Najbolj brano