Cugmas predlaga izločitev dokazov

Na koprskem okrajnem sodišču bi se danes moralo začeti sojenje rektorju Univerze na Primorskem Draganu Marušiču in odvetniku Velimirju Cugmasu. Medtem ko se je Marušič naposled prikazal na sodišču, Cugmasa ni bilo. Namesto tega je sodišču poslal dva predloga.

Koprsko tožilstvo rektorju UP Draganu Marušiču očita zlorabo uradnega položaja, k čemur naj bi ga napeljal odvetnik 
Velimir Cugmas. Foto: Ilona Dolenc
Koprsko tožilstvo rektorju UP Draganu Marušiču očita zlorabo uradnega položaja, k čemur naj bi ga napeljal odvetnik Velimir Cugmas. Foto: Ilona Dolenc

KOPER > Koprsko tožilstvo Draganu Marušiču očita kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja, storil naj bi ga v začetku leta 2012, odvetnik Velimir Cugmas pa naj bi po obtožnem predlogu rektorja k temu kaznivemu dejanju napeljal. Za tožilstvo je sporna pogodba o izvajanju pravne pomoči, ki jo je rektor podpisal z odvetnikom Cugmasom, to pa naj bi storil v nasprotju z zakonom o javnem naročanju. Marušiču tožilstvo še očita, da ni izvedel postopka javnega naročila, postopek, po katerem je prišlo do podpisa pogodbe, pa naj ne bi bil transparenten, prav tako ni sledil načelom o zagotavljanju konkurence med ponudniki, je še prepričano tožilstvo.

Na koprsko okrajno sodišče, kjer bi se danes morala začeti glavna obravnava, je prišel samo rektor UP Dragan Marušič z odvetnikom Milanom Krstičem. Cugmasa v Koper ni bilo, sodišču pa je poslal vlogo za prenos krajevne pristojnosti na drugo sodišče in predlog za izločitev dokazov.

Sodnica Melita Černe je pojasnila, da mora sodišče najprej odločiti o predlogu za izločitev dokazov, zato danes niso bili izpolnjeni pogoji za začetek obravnave. Ta naj bi se predvidoma začela 22. maja.

SIJAN PRETNAR

Preberite še:

Rektorja in odvetnika ni bilo na sodišče


Najbolj brano