O tretjem mestu v petek na Škofijah

V državnem prvenstvu v dvoranskem nogometu se je začel boj za odličja. Najbliže zlatemu so Mariborčani, lovi jih Litija, pol poti do brona pa je opravil kobariški Oplast, ki pa bo moral v petek ubraniti prednost na Škofijah.

Jako Sovdat (z žogo) je dosegel gol za vodstvo Oplasta z  
2:1. Foto: Igor Mušič
Jako Sovdat (z žogo) je dosegel gol za vodstvo Oplasta z 2:1. Foto: Igor Mušič

KOBARID > Razočaranje med kobariškimi navijači je bilo po izpadu Oplasta v polfinalu veliko. Na prvi tekmi za bron se jih je zbralo le 120, a se jim je prihod izplačal. Njihovi nogometaši so hitro preboleli poraz z Mariborom in so že kmalu po prvem sodnikovem žvižgu s strelom Anžeta Široka prišli v vodstvo. Za Bronx je le nekaj sekund za tem uspel izenačiti Djoša Lazarević, a mu je hitro vrnil kobariški kapetan Jaka Sovdat. Ko je v tekmi discipliniranih obramb Žan Koren prednost domačih povečal, je bila tekma odločena. O prejemnikih brona bo odločila petkova povratna tekma na Škofijah.

Državni prvaki iz Maribora so v finalu pokazali jasno namero, da uspeh ponovijo. Litija se je žilavo upirala, saj se je redni del končal z 2:2. Sledili so kazenski streli, kjer se je z zadetkom za vodstvo Zasavcev s 5:6 izkazal tolminski nogometaš Patrik Čujec. Njegov kolega Gašper Vrhovec gola za zmago Litije nato ni zadel, sledili so uspešna obramba mariborskega vratarja in dva odločilna zadetka branilcev naslova. Druga tekma bo jutri, igrajo na tri zmage.

> Prva SFL, prvi tekmi za odličja, finale, - Maribor : Litija 7:6, z 3. mesto - Oplast : Bronx 3:2 (2:1); strelci - 1:0 Melink (3), 1:1 Lazarevič (3), 2:1 Sovdat (11), 3:1 Koren (33), 3:2 Radiškovič (36). STA, IM


Najbolj brano