Zadnji niso od muh

Uvodna tekma 30. kroga prve slovenske nogometne lige bo že drevi. Ob 20. uri bodo Radomlje gostile Gorico, ki bo poskušala nadaljevati zmagoviti niz na spomladanskih gostovanjih.

Rifet Kapić (levo) bo  moral nocoj proti Radomljam  prevzeti 
večjo odgovornost v zvezni vrsti. Foto: Jure Batagelj
Rifet Kapić (levo) bo moral nocoj proti Radomljam prevzeti večjo odgovornost v zvezni vrsti. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Površen pogled na lestvico bi dal slutiti, da Novogoričani v lovu na tri točke ne bi smeli imeti pretežkega dela. Radomljani so prikovani na dnu, na 29. prvenstvenih tekmah so zbrali enajst točk, gostje jih imajo na četrtem mestu 45. Razčlenitev dogajanja zadnjih krogov pa razkriva, da dvoboj z Radomljani ne bo zgolj priložnost za izboljšanje strelske statistike Novogoričanov. Pot do želene zmage v boju za četrto mesto in uvrstitev v evropske pokale v prihodnji sezoni bi utegnila biti dokaj zapletena.

Spomladi so izbranci Adnana Zildžovića zagrenili življenje moštvom, ki so na lestvici pred Novogoričani. V preteklih dveh krogih so remizirali tako z Domžalami kot z Olimpijo. Domžalčani so zadeli z igralcem več, Ljubljančani pa so izenačujoči zadetek za 1:1 zabili šele v izdihljajih tekme po spletu srečnih okoliščin. Tudi Mariborčani so se morali za zmago 1:0 pošteno namučiti. Za ekipo Mirana Srebrniča pa je lahko dober opomin tudi zadnja tekma jesenskega dela, ko so jim Radomljani v novogoriškem športnem parku odščipnili dve točki. Posebej nenavadno pa je bilo zadnje medsebojno soočenje v Domžalah. Gostje so vodili že z 0:3, Radomljani pa so v razmaku dveh minut dosegli dva gola, preden je Rifet Kapić iz tretje novogoriške enajstmetrovke na tekmi dosegel gol za končnih 2:4.

“Radomljani so dobro organizirana ekipa, ki je ne gre podcenjevati. Prav nasprotno. Na težkem igrišču nas čaka zahteven tekmec, ki je za povrh še neobremenjen,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič, ki bo drevi moral poiskati ustrezne rešitve v zvezni vrsti. Načeti Rok Grudina je komaj začel z lažjim tekom, Jaka Kolenc, ki zaradi kartonov tako ali tako ne bi smel igrati, pa si je med tednom na treningu poškodoval koleno. V teh dneh ga čaka pregled z magnetno resonanco.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano