Ukradli 50 ton aluminija

Skupina osumljenih je iz podjetja v okolici Ptuja ukradla 50 ton aluminija. Dva osumljena sta v priporu. Kriminalisti so ob zaključku preiskave pred dnevi opravili 14 hišnih preiskav, tudi na območju koprske policijske uprave.

 Foto: STA
Foto: STA

MARIBOR > Mariborski kriminalisti in ptujski policisti so v sredo k dežurni preiskovalni sodnici pripeljali 36-letnika s Celjskega, ki je osumljen, da je novembra lani s sostorilci zagrešil kaznivo dejanje goljufije. Podjetje iz okolice Ptuja so oškodovali za 96.500 evrov.

Ob zaključku policijske preiskave so mariborski kriminalisti v sodelovanju s kolegi iz murskosoboške, celjske, ljubljanske in koprske policijske uprave opravili 14 hišnih preiskav.

36-letnik naj bi s petimi pajdaši zagrešil več premoženjskih kaznivih dejanj, od goljufij do prikrivanja in zatajitve. Iz oškodovanega ptujskega podjetja so odpeljali 50 ton aluminija, ki bi ga morali dostaviti naročnikom v Avstriji in Nemčiji, vendar tovor ni prišel do cilja. Odpeljali so ga v najeto skladišče na območju Šentjurja pri Celju, od tam pa ga je 36-letni osumljenec postopno odvažal k za zdaj še neznanemu kupcu.

Za prevoz tovora so osumljeni na območju Ljubljane najeli tovorni vozili, po opravljenih prevozih pa so podali krivo ovadbo, češ da sta bili ukradeni. Dele enega od obeh tovornih vozil so zasegli med hišno preiskavo na območju Ljutomera. Ljubljansko podjetje, pri katerem so osumljeni najeli tovornjaka, so oškodovali za 120.000 evrov.

Eden od osumljenih, 49-letnik iz okolice Ptuja, ki je opravil oba prevoza aluminija iz ptujskega podjetja, je v priporu že od januarja. Takrat so ga ptujski policisti s kazensko ovadbo odpeljali na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Predkazenski postopek je usmerjalo ptujsko državno tožilstvo. NR


Najbolj brano