Jesus and Mary Chain 5. julija v Ljubljani

Pa smo jih dočakali. Kultna shoegaze škotska zasedba Jesus and Mary Chain bo 5. julija nastopila v ljubljanskem Kinu Šiška. V Sloveniji bodo med drugim predstavili prvo ploščo, ki so jo izdali po 19 letih, Damage and Joy.

Jesus and Mary Chain v mladih letih
Jesus and Mary Chain v mladih letih  

LJUBLJANA > Kino Šiška je po tem, ko jim je uspelo leta 2013 v Slovenijo zvabiti še ene glasnike shoegazea My Bloody Valentine, letos z Jesus and Mary Chain “uspel veliki met”.

Jesus and Mary Chain so leta 1985 z albumom Psychocandy treščili na svetovno glasbeno sceno. Lani so se sicer mudili v naši “bližini”, v Ferrari, kjer so s preigravanjem tega albuma obeležili 20. obletnico izida tega prelomnega albuma, ki še danes usodno vpliva na marsikatero glasbeno zasedbo, danes morda še najbolj na zasedbo The Raveonettes, ki so bili leta 2013 prav tako gosti Kina Šiške.

Skratka, Psychocandy še danes spada med 1001 albumov, ki jih morate slišati pred smrtjo po mnenju referenčne glasbene revije NME, ki jih je v njihovih najbolj živahnih letih tudi razglasila za najboljši bend na svetu.

Dolg premor zasedbe je botroval sporu med bratoma Williamom in Jimom Reidom, ki kar nekaj let nista pokopala bojne sekire.

Jesus and Mary Chain so v Ljubljani nastopili daljnega leta 1989 v dvorani na Kodeljevem.

BP


Najbolj brano