Smola britanskih turistov

Obisk Posočja se je za britanska turista končal v bolnišnici. V nedeljo je na Kobariškem Stolu strmoglavil 28-letni jadralni padalec in se huje poškodoval. Včeraj pa je v okolici vasi Soča padla 60-letna turistka.

Padalca so s helikopterjem odpeljali v klinični center. Foto: Grs Tolmin
Padalca so s helikopterjem odpeljali v klinični center. Foto: Grs Tolmin

SOČA, KOBARID > Včeraj, nekaj minut po 13. uri, so novogoriški OKC obvestili, da se je v okolici vasi Soča poškodovala 60-letna britanska turistka. 60-letnica je s skupino turistov obiskala korita reke Soče. Med hojo po strmi poti, ki vodi k strugi Soče, se je spotaknila in padla. Pri tem si je poškodovala levo dlan, sumijo, da si jo je zlomila, utrpela pa je tudi več odrgnin. Bovški gorski reševalci in ekipa nujne medicinske pomoči iz Tolmina so turistko oskrbeli, nato pa so jo z reševalnim vozilom odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Huje se je v nedeljo popoldne poškodoval 28-letni jadralni padalec, prav tako britanski državljan, doma s Škotskega. Okoli 14. ure je strmoglavil nad vasjo Breginj, na strmem in težko dostopnem terenu v bližini Nizkega vrha, nedaleč od italijanske meje. Najprej sta mu na pomoč priskočila jadralna padalca, ki sta pristala v bližini, ko sta opazila, da je padel. Reševalcem sta posredovala natančne koordinate kraja, tako da so hitreje prišli do padalca.

Posadka policijskega helikopterja je v Tolminu na krov pobrala še zdravnika in reševalca letalca tolminske gorske reševalne službe, ki so nato nad Breginjem oskrbeli poškodovanega padalca. Posumili so, da ima poškodovano hrbtenico. Z vitlom so ga potegnili v helikopter in ga odpeljali v ljubljanski klinični center. SP


Najbolj brano