Ko je ljubezen močnejša od razdalje

Simpatični Argentinec Isaac Palma, ki je v Slovenijo prišel zaradi službe, ostal pa zaradi ljubezni, je s svojim šarmom, prijaznostjo in izjemnim glasom očaral slovensko občinstvo. Duet z naslovom Oba, ki ga je posnel z Manco Špik, je dosegel izjemen uspeh.

Isaac Palma Foto: Črtomir Goznik
Isaac Palma Foto: Črtomir Goznik

Isaac Palma pa svoji publiki obljublja še samostojno skladbo, ki jo bo predstavil poleti in za katero obljublja, da bo noro dobra.

“Po prijavi na Slovenija ima talent je sledilo obdobje uresničevanja sanj. Želel sem dati vse od sebe in se potruditi po svojih najboljših močeh, da bi mi uspelo Sloveniji pokazati, kako zelo ljubim glasbo. Niti za trenutek se nisem ustavljal ob pomislekih. Verjel sem, da bo z iskrenim delom vse uspelo. Čeprav sem pristal na drugem mestu, sem se tudi tega uspeha zelo veselil,” pravi simpatični Argentinec.

V Slovenijo se je preselil pred nekaj več kot letom dni, prvo obletnico bivanja tukaj je obeležil ravno na dan finalne oddaje Slovenija ima talent. Pred tem je Isaac živel v mestu Puerto Madryn, obmorskem argentinskem mestu, znanem predvsem po številnih kitih.

Prvič je našo državo obiskal 2014, ko je skupaj z osmimi drugimi sodelavci prišel na usposabljanje v enega izmed tukajšnjih podjetij. V času bivanja tukaj je spoznal Ptujčanko Patricijo Brmež in čeprav sta nato devet mesecev živela vsak na svojem koncu sveta, sta vedela, da je ljubezen močnejša od razdalje. Sklenila sta, da bo najbolje, da se Isaac preseli v Slovenijo in svojo pravljico sta okronala s poroko. V dobrem letu dni, kar živi tukaj, se je Isaac odlično naučil slovenščine, njegova žena Patricija pa španščine, ki ji je bila od nekdaj blizu.

Isaac: “Počutil sem se kot otrok!”

Že ob prvem nastopu v oddaji Slovenija ima talent je postalo jasno, da bo Isaac še velik igralec na slovenski glasbeni sceni. Nastopil je suvereno in profesionalno, pa čeprav pred tem ni imel kakšnih resnih izkušenj z velikimi odri. V končnem seštevku si je prislužil odlično drugo mesto. Sodelovanje v omenjeni oddaji mu je spremenilo življenje in je bilo odlična iztočnica za nadaljevanje pevske kariere. Svojo prepoznavnost je skušal karseda dobro unovčiti. Le nekaj tednov po zaključku oddaje je s priznano pevko Manco Špik posnel skladbo z naslovom Oba, ki je požela izjemen uspeh. To dokazuje tudi število ogledov na youtubu, kjer ima njun spot že skoraj tri milijone ogledov.

“Pesem Oba je prišla kot strela z jasnega. Zelo na hitro se je zgodila in najbrž je ravno zato tako zelo posebna. Snemanje je bilo izjemno zabavno in zame je bila vsaka minuta zelo poučna. Počutil sem se kot otrok, ki počasi, a še malo nesigurno stopa po novih poteh, vendar sem čutil, da bo nastalo nekaj krasnega - in je res! To je moja prva pesem, večno bo posebna. Vesel sem, da so pesem tako velikodušno in širokosrčno sprejeli tudi ljudje. Vesel sem, ko pod odrom vidim množice, kako navdušeno prepevajo to pesem, včasih si želim, da bi ta občutek trajal večno,” pravi Isaac, ki pa za svoje oboževalce že pripravlja novo glasbeno poslastico. “Mislim, da je čas, da se pokažem tudi sam, zato bo moja naslednja pesem samo moja. Z njo bom presenetil poleti, pesem je že v nastajanju in neskončno se veselim dneva, ko vam jo bom ponosno predstavil. Hm … tole bo noro! Obljubljam,” pravi pevec.

Da se v njegovem življenju v zadnjih mesecih stvari odvijajo s svetlobno hitrostjo, dokazuje tudi njegov prvi samostojni koncert, ki ga je pred dnevi izpeljal v Trnovski vasi. Isaac pravi, da je bil krasen: “Program je zajemal glasbo za vse generacije. Da sem dobro izbral, sem ugotovil po glasnih aplavzih občinstva. Komaj že čakam, da lahko znova povabim, da mi prisluhnete. Pomembno je omeniti, da se razveselim prav vsakega obraza, ki se pojavi na mojih koncertih. Kadar imam možnost, se srčno rad družim in spregovorim besedo ali dve. Rad imam pristen in topel stik z ljudmi, ki me poslušajo in jim je moja glasba všeč. Prejemam mnoga pisma in sporočila in povem lahko, da jih kar nekaj krasi steno moje sobe. Svoje oboževalce izjemno cenim in jih imam rad.”

Glasba na prvem mestu - vedno in povsod

Kot pravi mladi Argentinec, si želi ustvarjati iskreno melodijo in besedila, ki sežejo do srca, ne pa hitro minljivo glasbo: “Skozi glasbo bi Sloveniji rad podaril sebe, svojo ljubezen do glasbe. Glasbo moramo čutiti. Kadar pojem, imam občutek, da se vsaka pora moje kože veseli z menoj. Sloveniji bi rad podaril glasbo z globokimi besedili, takšnimi, ki učijo, ki nas spominjajo, ki nas razveselijo, ki iz nas prikličejo veselo in manj veselo. Glasba je zame jezik, skozi njo se najlažje izražam, z njo se veselim in z njo si pomagam, ko mi ne gre najbolje in to bi rad pokazal v svojih delih.”

Sprošča pa se rad tudi ob športu; ko le ima čas, teče, kot večina moških pa uživa tudi v nogometu. “A na prvem mestu ostaja glasba, niti nogomet je ne premaga. Če me vprašate, kaj od tega imam najraje, začnem kar prepevati,” odgovarja Isaac, ki ima zelo veliko načrtov za prihodnost. Čeprav zelo rad živi v Sloveniji, si želi še letos odpotovati na obisk v Argentino, kjer je nazadnje bil pred skoraj letom in pol. “V Argentino se z ženo želiva odpraviti letos, konec leta, saj že zelo pogrešava najin drug del družine, ker pa imava veliko obveznosti, bo čas zelo hitro minil in upava, da bova uspela uresničiti najin plan. Moj uspeh je najino zvezo zagotovo spremenil do te mere, da sva nehala misliti samo na danes in jutri, kakor to počnejo vsi zaljubljenci, ampak sva nenadoma morala začeti misliti na veliko resnejše stvari. Nastopi se kar vrstijo, veliko sva zdoma, a sva hvaležna, da hodiva na vse nastope skupaj in sva zraven tega, da sva mož in žena, še neke vrste 'sodelavca'. Lepo nama je. Želiva si, da najina ljubezen nikoli ne mine, da je nič ne uspe uničiti in izničiti, pridnih rok in volje do dela pa nama zagotovo ne bo zmanjkalo,“ pravita zaljubljenca.

V vseh načrtih Isaaca Palme pa je na prvem mestu ustvarjanje glasbe, saj, kot pravi, želi Sloveniji dati čim več in s tem uresničiti glasbene želje svojih oboževalcev.

DŽENANA KMETEC


Najbolj brano