Na Krasu se vrstijo vlomi

Vlomi na Krasu se nadaljujejo. V sredo ali v noči na sredo so vlomilci obiskali Godnje in Skopo, kjer niso imeli sreče, in vas Ponikve, od koder so vzeli nekaj zlatnine. Bolj skromen je bil tat v Šempetru pri Gorici, ki je odpeljal le kolo, na Pivškem in Vipavskem pa so kradli gorivo iz rezervoarjev.

PRIMORSKA > V Neverkah so v četrtek opazili, da je nekdo iz enega delovnega stroja ukradel 150, iz drugega pa približno 30 litrov dizelskega goriva. V četrtek popoldan je nekdo vlomil v hišo v Ankaranu, pregledal prostore in iz njih vzel le 50 evrov vredno uro. Včeraj zjutraj pa so zaposleni vrtnarije v Postojni ugotovili, da so imeli nočne goste, ki pa jim niso odnesli ničesar.

Včeraj so opazili, da so imeli ponoči nepovabljene goste tudi v enem od gostinskih lokalov na Goriškem. Neznani tat je iz prostorov ukradel kovinsko blagajno z denarjem, škoda znaša približno 1500 evrov. Gorivo so kradli tudi iz tovornjaka, pakirnega na počivališču Mlake pri Vipavi. Po prvih zbranih informacijah policije je 39-letni voznik tovornjaka iz Madžarske v četrtek zvečer parkiral vozilo na počivališču in tam prespal, zjutraj pa je ugotovili, da mu je nekdo zlomil ključavnico rezervoarja in iztočil gorivo.

Policisti ob tem opozarjajo voznike tovornjakov, naj med postanki ves čas nadzirajo svoje vozilo, če v tovornjaku prespijo, pa je najbolej izboljšati zaščito rezervoarjev.

V noči na sredo je nekdo v Kopru vlomil v manjšo trgovino, od koder je ukradel 1300 evrov, v sredo med sedmo in osmo uro zvečer pa je nekdo izpred banke v Ankaranu odpeljal črn moped tomos flexer.

V sredo so policisti in kriminalisti odhiteli v vasi Godnje in Skopo pri Sežani. V obeh vaseh je neznani vlomilec nepovabljen vstopil v hiši, pregledal prostore, vendar k sreči ni našel ničesar. Ko so preiskovali obe hiši, so dobili še tretje obvestilo o vlomu, in sicer iz druge sosednje vasi Ponikve. Tam je bil vlomilec nekoliko bolj uspešen, saj je odnesel škatlico z nakitom.

V Vrtojbi pa je v času minulega vikenda prišlo do razkritja tatvine. Policisti novogoriške policijske postaje za izravnalne ukrepe so na območju Vrtojbe ustavili 38-letnega ukrajinskega voznika avtomobila audi A6. Med preverjanjem so ugotovili, da so bile nemške tablice na vozilu ukradene, prav tako pa je bil ukraden tudi sam avto. Od minulega tedna so ga pogrešali v Italiji. Ukrajinca so policisti aretirali in pridržali, avto pa so mu zasegli. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik novogoriškega sodišča zanj odredil pripor.

V četrtek pa so novogoriški policisti obravnavali krajo kolesa, ki je izginilo iz enega od blokov v Šempetru pri Gorici. Tat je odpeljal 400 evrov vredno gorsko kolo znamke scott. DC


Najbolj brano