“Osvoboditev” Severne Koreje

Še minuli konec tedna so ga premierno predstavili na ljubljanskem festivalu dokumentarnega filma, od danes pa je “dokumentarni muzikal” Dan osvoboditve o gostovanju Laibachov v Severni Koreji leta 2015 že v koprskem Cineplexxu.

Laibach je bil prvi tuji rock bend, ki je kadarkoli nastopil v 
Severni Koreji.
Laibach je bil prvi tuji rock bend, ki je kadarkoli nastopil v Severni Koreji. 

PRIMORSKA > Režijo podpisujeta Ugis Olte in Morten Traavik, in prav slednji, ki je Laibache oboževal že kot otrok, je bil glavni vodja odprave v Severno Korejo. Laibach je bil prvi tuji rock bend, ki je kadarkoli nastopil v Severni Koreji, v eni najbolj zaprtih držav na svetu. Pred dokumentarcem je za Laibach sicer posnel že odlični videospot za skladbo The Whistleblowers. Traavik, ki ima za seboj tudi več izkušenj z organiziranjem dogodkov v Severni Koreji in je državo že poprej večkrat obiskal, je povedal, da je bila organizacija koncerta Laibach v tej deželi velik izziv.

V izolskem Art kinu Odeon bodo ljubitelji najbolj nadarjene francoske igralke zadnjih nekaj desetletij Isabelle Huppert uživali v njeni najnovejši vlogi v filmu OnaPaula Verhoevna, ki je obveljal za najbolj provokativni film lanskega festivala v Cannesu.

V sodelovanju s kinom objavljamo tudi nagradno igro, s katero lahko osvojite dve vstopnici za ogled filma Ona . Nagradno vprašanje je: kateri zlati globus je prejel film Ona ? Odgovor pošljite na erik.toth@center-izola.si. Najhitrejši osvoji vstopnici.

V novogoriškem kulturnem domu je danes na ogled sproščena zgodba o odraščanju NikaSlobodana Maksimovića, v petek pa tenkočutni dokumentarec Dom v režiji Metoda Pevca, ki govori o življenju delavcev v samskem domu v ulici Vide Pregarčeve v Ljubljani.

BP


Najbolj brano