Mali kabelski operaterji opozarjajo na anomalije na trgu

Mali kabelski operaterji so danes opozorili na več anomalij na trgu, zaradi katerih prihaja tudi do podražitev paketov televizijskih programov za končne uporabnike. To obenem ogroža obstoj malih operaterjev, zato so se organizirali in ustanovili skupno podjetje SiKabel.

Član uprave SiKabla Tomi Gorjan, direktor Tomi Horvat in član 
uprave Aleš Rom so opozorili na anomalije na trgu, zaradi 
katerih prihaja do podražitev paketov televizijskih programov 
za končne uporabnike, in zaradi katerih je ogrožen obstoj 
malih operaterjev.   Foto: STA
Član uprave SiKabla Tomi Gorjan, direktor Tomi Horvat in član uprave Aleš Rom so opozorili na anomalije na trgu, zaradi katerih prihaja do podražitev paketov televizijskih programov za končne uporabnike, in zaradi katerih je ogrožen obstoj malih operaterjev.  Foto: STA

LJUBLJANA > V SiKablu poudarjajo, da podražitve programskih paketov niso posledica višjih stroškov poslovanja operaterjev, ampak pritiskov ponudnikov programskih vsebin.

“V SiKablu ocenjujemo, da položaj na trgu omogoča nekontrolirane podražitve programskih paketov in posledično omogoča, da smo ponudniki telekomunikacijski storitev prisiljeni na položnice vključevati skrite 'rtv-prispevke', ki jih moramo prevaliti na naše naročnike,” opozarjajo.

Zavedajo se, da so slovenski ponudniki televizijskih programov v neenakopravnem položaju v primerjavi s tujimi ponudniki televizijskih programov ter da bi bilo treba odpraviti tudi to anomalijo.

SiKabel si bo prizadeval za odpravo anomalij na trgu, pri čemer računa na ustrezne poteze države. Obenem nameravajo uveljaviti enotno blagovno znamko malih kabelskih operaterjev po Sloveniji in skupno nastopiti na trgu.

SiKabel združuje 40 malih kabelskih operaterjev iz vse Slovenije, od tega jih je 20 ustanovnih članov, ostali pa so pridruženi člani. Skupaj imajo približno 70.000 naročnikov po vsej Sloveniji, je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal direktor SiKabla Tomi Horvat.

STA


Najbolj brano