V Italiji pogrešan, v Sečovljah s pando trčil v zapornico in odpeljal

Voznik osebnega avtomobila fiat panda, italijanskih registrskih tablic, se je v soboto ob 12.40 na mejni prehod Sečovlje pripeljal po stezi, namenjeni za avtobuse. Spregledal je spuščeno zapornico in s prednjim delom vozila trčil vanjo. Pri tem je zapornico odbilo, da je poškodovala še en osebni avto. Po trku je z nezmanjšano hitrostjo odpeljal naprej proti Hrvaški, kjer se prav tako ni podredil mejni kontroli. Hrvaški policisti so ga prijeli in ga predali slovenskim. 84-letni Italijan se je v postopku izkazal s pretečenim vozniškim dovoljenjem. Izdali so mu plačilni nalog.

Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PRIMORSKA > Ob 21.30 pa so policiste obvestili, da od Kala proti Pivki vozi voznik osebnega avtomobila znamke fiat panda, ki je najverjetneje pod vplivom alkohola. Voznika so izsledili v Pivki. Ugotovili so, da je isti Italijan. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da ni vozil pijan, v postopku pa je deloval zmedeno. Ugotovili so, da je prijavljen v Italiji kot pogrešana oseba. Obvestili so svojce in ponj je prišel sin, ki ga je prevzel v postojnskem zdravstvenem domu.

Vlomilci na delu

V Tomaju je v petek nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je ukradel zlatnino v vrednosti 2000 evrov.

V Bukovju pri Postojni pa je po vlomu nekdo iz hiše odnesel 200 evrov gotovine, dva zlata prstana in zlato žensko ogrlico, s tem pa lastnike oškodoval za 2500 evrov.

Najstniku zasegli skuter

V Izoli so popoldan 15-letnemu Koprčanu zasegli piaggio zip 25, ker presega dovoljeno hitrost. Sledi mu obdolžilni predlog.

Pijan trčil v kolesarko

V soboto zvečer so policiste obvestili, da so na Šmarski cesti zbili kolesarja. Policisti so ugotovili, da je 42-letni Hrvat z osebnim avtomobilom zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v 18-letno kolesarko s Kopra. Ta je padla in se poškodovala. Odpeljali so jo v bolnišnico. Povzročitelju, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,13 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Moškega zbil na prehodu za pešce

V Ilirski Bistrici je 57-letni domačin v soboto zvečer z osebnim avtomobilom vozil po Gregorčičevi cesti proti Topolcu. Na vrhu klanca se cesta prevesi v klanec navzdol, na previsu pa je prehod za pešce, ki ga je pravilno prečkal 41-letni domačin. Voznik pešcu ni omogočil varnega prečkanja in je trčil vanj. Pešec se je v nesreči huje poškodoval, odpeljali so ga v Klinični center Ljubljana. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Iz hiše ukradel zlatnino

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je vse prostore, nato pa odnesel večjo količino zlatnine. Lastnica je oškodovana za 5000 evrov.

Izogibal se je motorju in trčil v avto

V nedeljo popoldne je 23-letnik iz okolice Ljubljane vozil motorno kolo od Kopra proti Portorožu. Zaradi prekratke varnostne razdalje in da bi preprečil trčenje v motorno kolo pred sabo, je zavil v levo na nasprotni pas. Toda trčil je v nasproti vozeč osebni avto, ki ga je pravilno pripeljal 25-letni Koprčan. Motorista so poškodovanega z reševalnim vozilom odpeljali v izolsko bolnišnico. Pri pregledu vozila in listin so policisti ugotovili, da je upravljal motorno kolo, za katerega nima opravljene A kategorije. Sledi mu plačilni nalog zaradi prekratke varnostne razdalje in vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Vozil pijan in pod vplivom prepovedanih drog

Policisti so v nedeljo popoldne v Izoli ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila iz Črnomlja. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,33 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Strokovni pregled za mamila je odklonil, toda hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog je bil pozitiven. Med postopkom je policistom izročil devet modrih tabletk z neznano snovjo, za katero se sumi, da je prepovedana droga, njegov sopotnik pa je izročil manjšo količino rastlinskih delcev (konoplja) in manjšo količino bele prašnate snovi. Obema so prepovedane substance zasegli, po analizi bodo zoper njiju uvedli hitri postopek. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega bo uveden postopek pri sodniku za prekrške.

Izolan policistom izročil tablete

Izolski policisti so imeli v postopku tudi 27-letnega domačina, ki jim je izročil 16 tablet z vtisnjenim emblemom jing jang. Sledi hitri postopek.

Motorist padel in se poškodoval

Danes okrog 12.30 je 64–letni motorist vozil iz smeri Želina proti Spodnji Idriji. V levem ovinku je zapeljal desno izven vozišča, padel in se laže poškodoval (poškodba noge). Na kraju so ga oskrbeli idrijski reševalci. Njim in policistom so pomoč nudili gasilci PGD Idrija. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v ljubljanski klinični center.

Umikal se je psu in padel

Včeraj zvečer je v naselju Gornje Cerovo (pri kulturnem domu) v Goriških Brdih padel in se poškodoval 39-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem znamke piaggio ciao. Umikal se je psu, ki je pritekel na vozišče. Poleg prometnih policistov so na kraju posredovali tudi novogoriški poklicni gasilci in reševalci. Poškodovanca so reševalci oskrbeli in ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. V bolnišnici so ugotovili, da se je voznik laže poškodoval (sum zloma ključnice).

V Cerknem se je poškodoval mladoletni smučar

V soboto okrog poldneva se je med smuko na smučišču Cerkno huje poškodoval mladoletni smučar (poškodba desne goleni). Reševalci SC Cerkno so starejšega mladoletnika na kraju oskrbeli, nato pa so ga reševalci odpeljali v ljubljanski klinični center. Policisti so tujo krivdo izključili.

Voznica in voznik naj bi vozila pod vplivom psihoaktivnih snovi

Včeraj ob 18. uri so policisti v Rožni Dolini pri Novi Gorici ustavili 25–letno voznico osebnega avtomobila, ki je opravila tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat testa je bil pozitiven, zato so ji policisti odredili strokovni pregled, a ga je voznica odločno odklonila. Policisti so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper voznico bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Že pred tem, malo po 12. uri, so policisti v Mirnu ustavili 45–letnega Italijana in mu prav tako odredili hitri test. Tudi v tem primeru je bil rezultat pozitiven, policisti so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper voznika so podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Nepridiprav ukradel zaklenjeno žensko kolo

Neznani storilec je ponoči pred stanovanjskim blokom v Rejčevi ulici v Novi Gorici ukradel zaklenjeno žensko kolo znamke bottecchia, črno zlate barve, staro deset let. Lastnico je oškodoval za približno 200 evrov. Oškodovanka je podala predlog za pregon kaznivega dejanja, zato bodo policisti podali kazensko ovadbo na novogoriško o Okrožno državno tožilstvo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano