Rosa mladega jutra

V kozinski knjižnici v marcu razstavlja svoja dela Ina Stergar. Razstava nosi naslov Rosa mladega jutra. Stergarjeva ljubiteljsko slika z barvnimi tuši, piše pesmi in kvačka v reliefnih vzorcih. Svoje izdelke predstavlja pod skupno znamko ateljeLIVET.

Ina Stergar (desno) na fotografiji s knjižničarko Patricijo 
Dodič.
Ina Stergar (desno) na fotografiji s knjižničarko Patricijo Dodič. 

KOZINA > Oblikovalka iz Kanala ob Soči je zaključila srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, živi in ustvarja pa v Kobaridu.

V njenih umetniških delih odseva ustvarjalno srce, ki že od mladosti naprej utripa v ritmu idej in skuša preseči vsakdanja razmišljanja.

Leta 1982 se ji je utrnila izvirna zamisel o likovni tehniki, ki jo je poimenovala Orig.acquaink. Z njo je ustvarila cikel miniatur Astrali. Drugi večji cikel miniatur, ki jih tokrat predstavlja na razstavi, je cikel Gaji - podobe narave izmišljenih svetov, postavljenih v belino. Zanj je uporabila monotipijo in risbo z barvnimi tuši. Razstavljala je na treh samostojnih in več skupinskih razstavah, njena slika Iana je bila leta 2016 izbrana za državno tematsko razstavo JSKD v Novi Gorici. Piše tudi poezijo.

Odprtje razstave je pospremilo pet recitatork v beneškem narečju iz Društva Nit ter na klavirju mlada pianistka Alja Cergolj iz Slivja. PD, NR


Najbolj brano