Obalna cesta je uradno zaprta (video)

V živo smo spremljali dogajanje na obalni cesti med Koprom in Izolo. Delavci so postavili zapore. Od 11. ure je vožnja na odseku od Moleta do Rude in v obratni smeri prepovedana.

Delavci Marjetice Koper so pri Moletu postavili cestno 
zaporo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Delavci Marjetice Koper so pri Moletu postavili cestno zaporo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER, IZOLA > Zgodovinski trenutek za Istro! Kot napovedano, je ob 11. uri začela veljati zapora obalne ceste od odcepa na Krožno cesto na koprski strani do Rude na izolski strani.

Zadnji motoristi in prvi kolesarji

Komunalni delavci so postavili zaporo in znak za prepoved prometa za vsa vozila, razen za lastnike nepremičnin na tem delu obale in za intervencijska vozila.

Zatem se je iz izolske smeri zapeljalo po obalni cesti še zadnjih nekaj avtomobilov ter velika skupina motoristov. Nato pa so se po njej zapodili tudi prvi kolesarji.

Še pred tem smo se usedli na mestni avtobus, ki se je še zadnjič zapeljal po obalni cesti.

Prva vožnja mestnega avtobusa skozi predor

Nato smo se usedli na mestni avtobus, ki se je prvi zapeljal iz izolske smeri skozi predor Markovec v Koper. Oglejte si video:

Popoldne še prireditev na Rudi

Koprski in izolski župan Boris Popovič in Igor Kolenc ocenjujeta, da se s popolno zaporo ceste odpirajo priložnosti za razvoj enega najlepših delov slovenske obale. To pridobitev bodo proslavili s prireditvijo na Rudi danes ob 16. uri.

Pričakovati je, da bodo posamezniki še poskušali voziti po zaprtem odseku ceste, zato bodo po neuradnih informacijah vsaj v prvih dneh zaporo nadzorovali občinski redarji. Največ preglavic pričakujejo konec tedna, ko je promet gostejši in je med vozniki več tujcev.

Spletno uredništvo

Preberite še:

Cesta od danes za rekreativce in kopalce

Iz Izole v Žusterno? Z enega bo treba na drugi avtobus.

Kje bomo parkirali? Bo pred Izolo zrasel otok?


Najbolj brano