Matija Širok: “Škotom se ne smemo ukloniti”

Matija Širok v soboto ni imel pravega razloga za zadovoljstvo. Z Domžalami je moral priznati premoč nekdanjim soigralcem iz Gorice, a časa za premlevanje poraza ne bo veliko. Že danes se bo na Brdu pri Kranju pridružil reprezentančnemu zboru pred kvalifikacijsko tekmo s Škotsko.

Matija Širok Foto: Leo Caharija
Matija Širok Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Za 26-letnega Matijo Široka se je tudi drugi obisk novogoriškega športnega parka v vlogi nogometnega gosta razpletel s porazom 1:3. Konec avgusta je dvoboj pospremil s klopi, v soboto pa je desni bočni igralec na zelenici prebil vseh 90 minut, a to ni pomagalo. Domžalčani so še enkrat potegnili krajšo.

> Vaš trener Simon Rožman si ni znal pojasniti razpada sistema v drugem polčasu. Kje ga vidite vi?

“V prvem delu smo bili precej boljši. Gorica si ni ustvarila nobene priložnosti. Tudi drugi polčas smo začeli dobro, potem pa smo prejeli gol, ki ga ne bi smeli. Sledil je popoln mrk, za katerega ni izgovora. Zmaga Gorice je potemtakem zaslužena, za kar ji čestitam.”

> Čestitke si zaslužite tudi vi za prvi vpoklic v A reprezentanco, Kako ste ga doživeli?

“Kot plod dolgotrajnega in vztrajnega dela v vseh okoljih, kjer sem doslej igral in kjer nisem, kot se mi je primerilo ob sicer poučni polletni izkušnji na Poljskem. Proti Škotom nas gotovo čaka težka tekma in velika borba. Ne smemo se ukloniti gostiteljem, le tako se lahko nadejamo pozitivnega izida, ki ga potrebujemo v lovu na uvrstitev na svetovno prvenstvo.”

> Očitno ste prepričali selektorja tudi s predstavami na klubski sceni, kjer pa spomladi Domžalčanom ne gre vse po načrtih ...

“Proti Rudarju in Kopru smo bili izrazito boljši tekmec in si ustvarili kopico priložnosti, iz katerih pa smo zadeli le enkrat. V Novi Gorici smo prav tako prišli do ugodnih položajev, a nas žoga ne uboga, kot bi želeli.”

> ALEŠ SORTA


Najbolj brano