Družinska tragedija na Krasu: moški ubil nono in brata

V kraški vasi Lukovec, blizu Štanjela, se je sinoči zgodila družinska tragedija. Domačin je po naših informacijah umoril svojo nono in brata.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

LUKOVEC > V vas so prihiteli policisti in kriminalisti, ki so s policijskim trakom omejili dostop do hiš v strnjenem vaškem jedru. Preiskovalci so v hiši naleteli na grozljiv prizor, po vasi naj bi se govorilo, da naj bi domačin M. A. zločin zagrešil s sekiro. Trupli so našli v dveh sobah.

Anita Leskovec, tiskovna predstavnica koprske policijske uprave, je zvečer potrdila le, da so policiste o dvojnem umoru v vasi blizu Štanjela obvestili ob 16.37. “Policija preiskuje smrt 31-letnega moškega in 80-letne ženske,” je na kratko pojasnila tiskovna predstavnica. Danes policisti in forenziki nadaljujejo z ogledom kraja. Motiv dvojnega umora še ni znan.

Policisti so osumljenca, starega 35 let, prijeli in pridržali. Menda je policiste sam poklical in se jim predal. V vasi smo srečali tudi pretresene vaščane, ki so nam povedali le, da sta brata živela pri noni, ki je skrbela za vse. Policistom, kriminalistom in forenzičnim tehnikom sta se pozno zvečer pridružili tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurna državna tožilka.

Iz koprske policijske uprave so danes sporočioli še, da je 35-letnik v 48-urnem policijskem pridržanju ter da kriminalisti nadaljujejo z ogledom kraja dejanja, opravljena bo tudi sodna obdukcija. Jutri ob 11. uri bo vodja koprske kriminalistične policije Dean Jurič v prostorih PU Koper dal izjavo za javnost v zvezi z dvojnim umorom.

SP, AS


Najbolj brano