Bronx in Oplast uspešna

Odigrane so bile prve tekme četrtfinala državnega prvenstva v dvoranskem nogometu, po katerih s prednostjo na gostovanja odhajata tudi kobariški Oplast in škofijski Bronx.

Anže Širok (rdeči) je za Oplast proti Dobovcu zadel trikrat. Foto: Igor Mušič
Anže Širok (rdeči) je za Oplast proti Dobovcu zadel trikrat. Foto: Igor Mušič

KOBARID > Največ gledalcev - 200 - se je na četrtfinalnem uvodu zbralo v Kobaridu. Domačemu Oplastu je v obrambi že izdatno pomagal nekdanji reprezentant Benjamin Melink, ki se po hudi prometni nesreči počasi vrača v formo. Domači junak tekme z Dobovcem je bil Anže Širok, ki je zadel že v prvem napadu, strelec je bil tudi kmalu po odmoru, ko so tekmeci ob vratnici povsem pozabili nanj. Hartrick je dosegel v finišu tekme, ko je akcijo končal s preigravanjem in strelom v nebranjen gol. Prav v tem obdobju igre so sicer gostje z vratarjem v polju močno pritisnili, a so nato ostali še brez preveč borbenega in nato izključenega Matjaža Vojska. Primorci odhajajo na Štajersko z lepo prednostjo, vendar je Širok v razmišljanjih še previden in kritičen:

“Igramo na dve zmagi. Nič še ni odločeno. Vesel sem, da sem hitro zadel in da je vsa ekipa zavzeto nadaljevala. Proti igri z vratarjem v polju imamo še nekaj težav, a se je danes dobro razpletlo. Že vso sezono se mučim in iščem svojo pravo igro. Upam, da sedaj prihajamo v formo. Fantov je dovolj za dobro rotacijo. Imamo tako izkušnje kot svežino in hitrost mlajših v ekipi.”

Bronx je na Škofijah pred 180 gledalci s teniškim izidom odpihnil Sevničane, ki so sredi drugega polčasa zaradi grobe igre in izključitve izgubili strelca za izenačenje Mihaela Grigića. Ponovno se je pri domačih izkazal prvi strelec lige Slaven Radišković. Na začetku tekme je dvakrat razparal mrežo gostov, v drugem polčasu pa je po njihovem izenačenju hitro spet poskrbel za vodstvo. Za tolminski Puntar, ki se je komaj rešil prvoligaških kvalifikacij, je bila drugouvrščena Litija na gostovanju prevelik zalogaj. Tolminci so se sicer do sredine drugega polčasa organizirano branili, nato pa so Zasavci dvakrat hitro zadeli - tudi po zaslugi tolminskega rojaka na delu pri njih, Patrika Čujca. Puntarji bodo skušali več narediti v petek v domači tolminski dvorani.

V preostalem četrtfinalu se je državni prvak Maribor sprehodil skozi vrste Vrhničanov. Petkovo nadaljevanje bo le še formalnost.

> Prva SFL, četrtfinale, prve tekme - Maribor : Zavas 8:3, Oplast : Dobovec 5:1 (1:0); strelci - 1:0 Širok (1), 2:0 Širok (25), 3:0 Lenarčič (31),4:0 Širok (38), 5:0 Kravanja (38), 5:1 Bizjak (39); Litija : Puntar 2:0 (0:0); strelca - Matheus (28), Čujec (35); Bronx : Sevnica 6:2 (2:1); strelci - 1:0 Radiškovič (8), 2:0 Radiškovič (18), 2:1 Krnc (20), 2:2 Grigič (29), 3:2 Radiškovič (31), 4:2 Zajc (34), 5:2 Zajc (40), 6:2 Hrvatin (40); kvalifikacije za prvo SFL, 1. tekma - Benedikt : Stripy 7:4.

STA, IM


Najbolj brano