Vrhunec bo maja v Kopru

Otvoritveno tekmo gimnastične sezone na Primorskem je v soboto gostilo ŠD Partizan Renče. V skokih na mali prožni ponjavi se je pomerilo več kot 300 tekmovalcev iz 13 klubov, vrhunec sezone pa bo majski svetovni pokal v Kopru.

Z odličji se je domov vrnila tudi ekipa piranskega Flipa.  Foto: Igor Mušič
Z odličji se je domov vrnila tudi ekipa piranskega Flipa.  Foto: Igor Mušič

RENČE > Športno društvo Partizan Renče je v soboto v sodelovanju s tamkajšnjim kotalkarskim klubom množici telovadcev z vseh koncev Slovenije ponudilo dovolj prostora za tekmovanje in vadbo, saj je uporabilo med seboj povezani dvorani - šolsko športno in kotalkarsko. Obe so od jutra do večera s skoki na mali prožni ponjavi napolnili tekmovalci skoraj vseh starosti - od začetnikov in cicibanov do članov. S še zavidljivim znanjem so se predstavili tudi domači starejši tekmovalci, vaditelji in trenerji - Jurij Arčon, Neli Sulič, Jerneja Pufek in Mojca Arčon.

Tekmovalci so se pomerili na 22. odprtem prvenstvu Renč in na prvi tekmi slovenskega pokala. Domačini in drugi primorski klubi so osvojili kopico odličij. Na odprtem prvenstvu je v članski konkurenci srebro osvojil Renčan David Peras. Zmagal je Žan Suša iz Novega mesta (Gym). Med ženskami je slavila članica Sokola Bežigrada Katja Zavrl pred klubsko kolegico iz Pirana Pio Ban. Med mladinci so Primorci osvojili vse stopničke. Zmagal je telovadec Partizana iz Renč Žan Zorn pred Gašperjem Marsetičem (Salto) in še enim Renčanom, Timom Mozetičem. Med mladinkami si je srebro priborila gimnastičarka Flipa iz Pirana Rebeka Grižon. Zmagala je Ajda Šturm (Sokol Bežigrad).

Ostali najboljši primorski rezultati po kategorijah, pokal: st. deklice: 3. Manca Brezar; ml. deklice: 1. Tayra Madžarević (obe Flip) ml. dečki: 2. Timotej Ažman (Salto); 22. prvenstvo Renč, st. deklice: 3. Manca Brezar; ml. dečki: 1. Dmitry Suboch (Salto); ml. deklice: 1. Valentina Gregorič (Flip); cicibani: 2. Stash Marušič; cicibanke: 2. Eva Kavčič; začetnice: 3. Gaja Mamilovič (vsi Salto); začetniki : 2. Rok Vidič (Partizan Renče).

V konkurenci za pokal Slovenije so v najvišji kategoriji združili mladince in člane. Med ženskami je v tej zasedbi zmagala Pia Ban pred Katjo Zavrl. Med moškimi je bron osvojil Renčan Žan Zorn, najboljši pa je bil Novomeščan Žan Suša.

Vrhunec gimnastične sezone na Primorskem bo od 12. do 14. maja v Kopru. Gimnastična zveza Slovenije se je namreč odločila za selitev svetovnega pokala v športni gimnastiki iz prestolnice v slovensko Istro. Tekmovanje bo v Areni Bonifika in v športni dvorani Osnovne šole Koper. Zveza že išče prostovoljce (potrebovala jih bo kar precej) za številna dela na prireditvi. Spletni prijavni obrazec je že na voljo na naslovu: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScERKwj7OeR4X5Sobr4WKu33BHqdag3BF-dbCGHpDchzwO1XA/viewform.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano