V podaljšku strli Sežance

Tudi drugi letošnji obračun med košarkarji Plame pur in Mesarije Prunk je postregel z dramatičnimi trenutki. Tokrat so se zmage veselili bistriški košarkarji. Po porazu Sežancev pa je ljubljanska Ilirija tudi teoretično že novi prvoligaš.

Milan Kovačevič (v belem dresu) in Anže Srebovt sta bila tudi na 
sobotnem primorskem derbiju spet med najboljšimi posamezniki v 
svojih ekipah. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Milan Kovačevič (v belem dresu) in Anže Srebovt sta bila tudi na sobotnem primorskem derbiju spet med najboljšimi posamezniki v svojih ekipah. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ILIRSKA BISTRICA > Sobotni derbi so po zaslugi Robija Hreščaka bolje odprli Bistričani, a so gostje iz Sežane hitro ujeli ritem in ves prvi polčas je bilo več kot 600 ljubiteljev košarke, med katerimi je bila tudi skupina gostujočih pristašev, priča ogorčeni bitki za vsako žogo. Prva četrtina je pripadla Plami pur, ki se je ponovno lahko zanašala na razpoloženega Anžeta Srebovta, v moštvo pa se je vrnil tudi branilec Jaka Brlan. Sežance je zaradi bolezni glavnega trenerja Igorja Thalerja tudi tokrat vodil pomočnik Jan Bezica, ki je imel po dolgem času ponovno na razpolago prvega strelca Milana Kovačevića. Ta je v drugi četrtini nanizal nekaj uspešnih akcij, medtem ko je za štiri točke naskoka mesarjev ob odhodu na glavni odmor poskrbel Aljaž Korošec.

Po krajši slovensosti, s katero je aktualno klubsko vodstvo počastilo “zlato generacijo” bistriške košarke, ki je pred petimi desetletji kot KK Lesonit nastopala v prvi ligi nekdanje skupne države, sta se obe moštvi vrnili na parket še bolj nabrušeni. To pa ni najbolj blagodejno vplivalo na natančnost pri metih iz igre. V pravem košarkarskem vzdušju so gostje tudi v tretji četrtini držali prednost v svojih rokah. Po koših Gašperja Jordana Rojka in Matica Urbasa so v 27. minuti prvič povedli z osmimi točkami prednosti. Ob dodatni injekciji s tribun so se Bistričani hitro zbrali in se v zadnjih deset minut srečanja podali z zgolj dvema točkama zaostanka. Po dveh zaporednih trojkah Jordana Rojka se je v 32. minuti rezultatska tehtnica ponovno močneje nagnila na sežansko stran (53:63) in vse bolj je postajalo jasno, da lahko varovance Roka Dežmana reši le izjemna končnica. Trojka Klemena Muhe za 60:63 je ponovno razgrela strasti med domačimi privrženci, ki so na nogah pozdravili uspešen met za tri točke novopečenega očka Uroša Jenka za 66:66. Sledili so štirje zadeti prosti meti Korošca, vendar tudi to ni bilo dovolj za slavje gostov, saj je Klemen Muha 21 sekund pred koncem rednega dela poskrbel za podaljšek.

Plama pur : MP Sežana 88:80 (32:36, 72:72) - po podaljšku

Dvorana OŠ Antona Žnideršiča, gledalcev 600, sodnika: Škrbec (Kranj) in Misson (Škofja Loka); četrtine - 21:17, 11:19, 21:19, 19:17, podaljšek -16:8.

Plama pur: Šabec, Afrič, Muha 14, Zalar 18 (10:8), Hreščak 19 (5:5), Srebovt 16 (7:4), Jenko 10 (2:2), Brlan 8 (3:1), Šajn, Čergič 2, Malečkar, Derenčin 1 (2:1). Trener: Rok Dežman.

Mesarija Prunk Sežana: Korošec 17 (10:10), Stepančič, Strnad, Kukanja, Urbas 9, Gomezel, Mevla 8, Furlan 12, Brundula, Kovačević 17 (6:4), Jordan Rojko 17 (1:1), Husić. Pomočnik trenerja: Jan Bezica.

V dodatnih petih minutah so pod vodstvom dirigenta Tilna Zalarja na parketu zagospodarili Bistričani. S trojko Brlana so pobegnili na 81:74, piko na i prestižni zmagi pa sta v zadnji minuti postavila Hreščak in Jenko. “Slovesnost je prispevala k obračunu z največjimi rivali iz Sežane še dodaten naboj. Želeli smo se dokazati pred legendami bistriške košarke. Niti ob dvomestnem zaostanku nismo obupali, ne mi ne naši fenomenalni navijači,” je dogajanje opisal Srebovt. Na drugi strani je bil Bezica kljub grenkemu porazu navdušen nad vzdušjem: “Motivacije ni manjkalo. Imeli smo nekaj težav zaradi poškodb pred tekmo. Pri prednosti desetih točk smo imeli še nekaj odprtih metov, s katerimi bi lahko tekmo dokončno prelomili v našo korist, a nismo zadeli. Na drugi strani so domačini zadeli nekaj težkih metov. Lahko si le želimo čim več takšnih dvobojev pred številnimi navijači.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano