Požar pri Vežnaverjevih gasilo 20 gasilcev

“Ko smo prišli v Zgornje Škofije, je bil požar v hiši že popolnoma razvit,” je povedal vodja gasilske intervencije Boštjan Majcen iz koprske gasilske brigade. Požar, ki je izbruhnil v spodnjih prostorih doma Vlaste Vežnaver, nekdanje predsednice krajevne skupnosti Škofije in občinske svetnice stranke Koper je naš, je gasilo dvajset gasilcev iz koprske gasilske brigade in prostovoljnega gasilskega društva Dekani. Goreti je začelo v savni.

V hiši je bilo, kot smo izvedeli, osem stanovalcev, ki so ob 
požaru zapustili prostore. Trije naj bi se po prvih informacijah 
zastrupili z dimom. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
V hiši je bilo, kot smo izvedeli, osem stanovalcev, ki so ob požaru zapustili prostore. Trije naj bi se po prvih informacijah zastrupili z dimom. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ZGORNJE ŠKOFIJE > Ko so gasilci prihiteli v Zgornje Škofije, so ognjeni zublji že švigali iz spodnjih prostorov hiše. Klic, da v hiši gori, so dobili ob 18.39, na kraju požara pa so bili približno deset minut zatem. Dispečer, ki je v gasilski brigadi prevzel klic, je stanovalcem naročil, naj takoj zapustijo hišo. Še preden so gasilci prišli v vas, so vsi prišli iz hiše. Trije od osmih naj bi se nadihali dima oziroma se zastrupili. Na kraju so bili tudi reševalci s tremi vozili, ki so nato dva stanovalca odpeljali v izolsko bolnišnico.

“Z notranjim napadom smo požar kmalu pogasili, prostore smo prezračili in prinesli iz spodnjih prostorov uničene stvari,” je povedal vodja intervencije Boštjan Majcen iz gasilske brigade. Iz hiše so prinesli tudi, kar je ostalo od savne in preprečili, da bi v notranjosti ostala morebitna žarišča. “Intervencija je bila dokaj zahtevna. S hitrim posredovanjem smo preprečili, da bi se požar širil po objektu,” je še pojasnil Majcen. Ogenj je spodnje prostore povsem uničil, dim in visoke temperature pa so poškodovale tudi druge prostore.

Zakaj je zagorelo v savni, zvečer še ni bilo znano, vzrok požara policisti še ugotavljajo. V savni naj bi bilo veliko oblačil, pa tudi čistil. Te so prinesli iz hiše, danes pa naj bi jih odpeljali delavci Kemisa.

Stanovalcem so že zvečer pomoč ponudili sosedje.

SP


Najbolj brano