Z mercedesom med pešce

Novogoriški policisti iščejo neznanega voznika mercedesa, ki je v sredo zgodaj popoldne v Šempetru predrzno zapeljal čez prehod za pešce, ko so bili na njem pešci.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Moški in ženska z otrokom v vozičku sta v sredo zgodaj popoldne na Cesti prekomorskih brigad v Šempetru pri Gorici morala paziti, da ju na prehodu za pešce ni zadel neznani predrzni voznik mercedesa. Ta je ob 14.30 zapeljal na prehod za pešce, čeprav sta bila pešca že na njem. Moški je opazil, da je voznik med vožnjo telefoniral. Takoj je poklical policiste, ti pa bodo skušali odkriti nevarnega voznika.

Nekaj minut pred tem je v Čiginju na Tolminskem policistom zbežal 57-letni voznik, ki je kljub omejitvi hitrosti vozil 64 kilometrov na uro. Zaradi prehitre vožnje so ga hoteli ustaviti, a je voznik bežal proti Novi Gorici. Njegov beg je trajal le do Solkana. Tam so ga ustavili in mu za njegovo početje krepko zaračunali. Novogoriški prometni policisti so odkrili tudi voznika, ki je v torek pri Kanalu zapeljal s ceste in trčil v obcestni zid. Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 38-letni voznik avtomobila, ki so ga kaznovali. DC


Najbolj brano