Spomladansko X-T prebujanje

Zima ni najbolj radodarna z barvami, a se vseeno bliža koncu, o tem pričajo že prvi spomladanski zvončki. In prav v teh dneh smo v roke, sicer pozneje kot običajno, prejeli fujifilm X-T2, digitalni fotoaparat, ki vas bo navdušil že s svojim videzom.

Digitalni lepotec fujifilm X-T2, ki vas bo navdušil že  s svojim videzom. Ko 
ga boste prijeli v roke, pa boste rekli, to je to.
Digitalni lepotec fujifilm X-T2, ki vas bo navdušil že s svojim videzom. Ko ga boste prijeli v roke, pa boste rekli, to je to. 

Ko pa boste lepotca prijeli v roke, boste rekli, to je to, kar sem dolgo iskal. Pol kilograma prahotesne in dežja varne ergonomsko oblikovane kovine, nabite z zadnjo elektroniko, prijetno leži v rokah. Ni ne prevelik ne premajhen, kot kateri izmed konkurenčnih modelov.

V drobovju skriva 24-milijonsko tipalo X-trans tretje generacije, ki vas bo presenetilo in navdušilo s svojimi zmogljivostmi. Za ljubitelje športa aparat premore kar 14 zaporednih posnetkov na sekundo z elektronskim zaklopom, ki nam bo prišel prav za neslišno fotografiranje motivov, ter občutljivost tipala do ISO 512000, odlične uporabne vrednosti do ISO 12800!

Za navdušence videa X-T2 zmore snemanje v ultra visoki ločljivosti 4K, kar ga uvršča v razred visoko zmogljivih foto-video aparatov. Med kopico možnih nastavitev nam je bila všeč nastavitev snemanja časovnih filmov (timelapse) ter nastavitev poustvarjanja barv zdaj že davno uporabljenih dia filmov, kot so fuji velvia, astia ter chrome.

Lahko bi še na dolgo in široko naštevali zmogljive odlike modela X-T2, a nam za to na žalost zmanjkuje prostora. Cena? Po našem mnenju ravno pravšnja, saj boste za takšno luksuzno zverino v kompletu z objektivom 18-55 f/2,8-4 odšteli 1999 evrov, medtem ko vas bodo konkurenti z enakimi prestavami oželi vsaj za kakšnega tisočaka več.

LEO CAHARIJA


Najbolj brano