Italijanska policija razbila mednarodno mrežo tihotapcev kokaina

Italijanska policija je aretirala 68 ljudi, osumljenih vpletenosti v mednarodno mrežo tihotapcev drog, ki je želela iz Kolumbije v Italijo pretihotapiti osem ton kokaina, danes poroča nemška tiskovna agencija dpa. Omenjena količina droge bi bila po navedbah policije na ulici vredna 1,6 milijarde evrov.

RIM > Tihotapci so prepovedano drogo v Kolumbiji skladiščili na plantaži bananovca blizu mesta Turbo, italijanska policija pa je v raciji v toskanskem mestu Livorno zasegla kar 63 kilogramov čistega kokaina, skritega v zaboju z bananami.

Pri tihotapljenju so sodelovali mafijska združba Ndrangheta iz Kalabrije na jugu Italije in več investitorjev, med katerimi so bili posamezniki in različna podjetja, kot so restavracije, hoteli, bari in avtohiše.

Vsak izmed aretiranih osumljencev je v prepovedanem poslu odigral svojo vlogo bodisi je šlo za posrednika, prevajalca ali gostitelja kolumbijskih prekupčevalcev med njihovim bivanjem v Kalabriji.

Policija je v sklopu operacije zasegla tudi za osem milijonov evrov nepremičnin, luksuznih avtomobilov in drugega premoženja.

STA


Najbolj brano