V novi številki Primorskih novic preberite

Ograja ne deli več parka Sonce v Luciji. Potem ko so jo vandali in nasprotniki njene postavitve v zadnjih mesecih že večkrat poškodovali, je zdaj niso več namestili.

Ograja ne deli več parka Sonce.
Ograja ne deli več parka Sonce. 

“To je spomenik sožitja med Italijani in Slovenci”

Sto let zatem, ko so slovenski vojaki padli pri Doberdobu, so ne samo končno dobili svoj spomenik, temveč je ta pobuda prerasla v simbol domoljubja in hkrati sožitja med sosednjima narodoma in državama, v simbol enotnosti slovenskega etničnega prostora ter predvsem v opomin, da se takšne morije ne bi ponovile nikoli več. Vse to simbolizirata tudi Vasja Klavora in Igor Komel, osebnost Primorske 2016. Po sobotni razglasitvi smo se z njima pogovorili o pomenu njunega dela.

Boljši dostop do bisera Posočja

Do konca aprila bodo na dveh odsekih od Zatolmina proti Tolminskim koritom razširili cesto, da se bodo vozila lahko nemoteno srečevala.

Za morilca usodna ena krogla

Morilca Darka Gregoriča iz Sv. Antona, ki je pred natanko pol leta v izolski bolnišnici zagrešil enega najbolj krutih zločinov na Primorskem v zadnjih desetletjih, je pokončala ena sama krogla.

“Za tako dejanje ni opravičila!”

Zakonca, ki sta tragičnega 22. avgusta sedela le tri metre stran od strelca in nesrečnega zdravnika, sta še vedno pretresena in podoživljata grozljive trenutke.

V Trstu so porabili čisto vse, do zadnjega dinarja

Tržaška dvorana Tripcovich je v soboto popoldne pokala po šivih, pred njo pa se je vila dolga kolona čakajočih. Upali so, da se jim bo le uspelo prebiti na svetovno premiero težko pričakovanega dokumentarca Trieste, Yugoslavia.

Tudi Kras se lahko pohvali s stoletno čipkarsko tradicijo

Kulturno društvo Kalunca obuja tradicionalno dejavnost klekljanja na Krasu.

Primorski se končnica odmika

Negodovanje nad pomanjkanjem sreče v odločilnih trenutkih ne pomaga. Sixt Primorska je večino tekem resda izgubil šele v končnicah, vseeno pa pogled na lestvico za moštvo, ki domuje v Kopru, ni preveč optimističen.


Najbolj brano