Zdravstveni dom Koper odprl enoto tudi v Valdoltri

V ločenih prostorih paviljona C Ortopedske bolnišnice Valdoltra je odprla vrata enota Ankaran Zdravstvenega doma Koper. Nova ambulanta splošne medicine že vpisuje paciente, v kratkem pa se ji bo pridružila tudi zobozdravstvena ambulanta, so sporočili iz ankaranske občine.

 V ambulanti, ki deluje v prostorih Ortopedske bolnišnice 
Valdoltra, sta zaposleni specialistka družinske medicine 
Sanja Stanišič in medicinska sestra Ester Vrtovec. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V ambulanti, ki deluje v prostorih Ortopedske bolnišnice Valdoltra, sta zaposleni specialistka družinske medicine Sanja Stanišič in medicinska sestra Ester Vrtovec. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ANKARAN > V Ankaranu je doslej delovala ena ambulanta splošne medicine, ki je bila zelo obremenjena, zato so se številni Ankarančani odločali za zdravnike v drugih ambulantah. Z novo ankaransko enoto je Zdravstveni dom Koper vzpostavil povsem novo, dodatno ambulanto, ki je odprta za nove sprejeme pacientov, so sporočili Občine Ankaran.

V ambulanti sta zaposleni specialistka družinske medicine Sanja Stanišič in medicinska sestra Ester Vrtovec. V prihodnje bodo tam opravljali tudi odvzeme krvi za potrebe zahtevnejših analiz, ki se bodo z dostavo preko kurirske službe opravljale v centralnem laboratoriju v Kopru, nekatere nujne preiskave pa v laboratoriju Ortopedske bolnišnice Valdoltra.

Občina Ankaran je za ureditev prostorov preko javnega razpisa izbrala podjetje Makro 5, ki je izvedlo investicijo v vrednosti dobrih 68.000 evrov. Opremo v vrednosti 20.000 evrov je prispeval Zdravstveni dom Koper.

Enota zdravstvenega doma danes obsega 175,45 kvadratnih metrov. Sestavljajo jo prostori, namenjeni ambulanti splošne in družinske medicine v obsegu 72,4 kvadratnih metrov, prostori, namenjeni zobozdravstveni ambulanti v obsegu 22,25 kvadratnih metrov, in servisne površine.

Vhod v prostore Zdravstvenega doma Koper - Enote Ankaran je z južne strani objekta paviljona C in je ločen od vhoda za paciente, zaposlene in obiskovalce hospitaliziranih pacientov bolnišnice. Uradna otvoritev Ambulante Ankaran bo 24. januarja.

Spletno uredništvo


Najbolj brano