Najbolj brano v rubriki Srednja: Domov gre lahko samo skozi okno

Najbolj brani članki leta v rubriki Srednja Primorska.

Za Marijo Đukić Govekar so bili lanski prazniki eni najbolj 
žalostnih doslej. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Za Marijo Đukić Govekar so bili lanski prazniki eni najbolj žalostnih doslej. Foto: Veronika Rupnik Ženko

Domov gre lahko le skozi okno

Za Marijo Đukić Govekar so bili lanski prazniki eni najbolj žalostnih doslej. “Nikoli si nisem predstavljala, da me bo na stara leta doletelo kaj takšnega. Počutim se grozljivo,” pravi 74-letnica, ki že tri mesece v svoje stanovanje in iz njega hodi - skozi okno. Ko je en sosed v sodnem sporu dosegel, da so se zunanja vrata v njeno stanovanje zazidala, drugi namreč niso dovolili, da bi se odprl nov oziroma nekdanji notranji vhod. Upravnik večstanovanjske stavbe, ki je skušal posredovati v medsosedskem sporu, pravi, da se pri svojem delu doslej še ni srečaj s tako absurdnim in nečloveškim primerom.

Toča na Bistriškem prebila več streh (foto)

Huda toča je 27. junija popoldne udarila v vaseh v okolici Ilirske Bistrice. Najhuje je bilo v vaseh Ostrožno brdo, Prelože, Čelje in Rjavče, v omenjenih vaseh je toča prebila tudi več streh.

“Ta trasa je velika napaka!”

“Pri načrtovanju trase niso upoštevali, da je Goli vrh ločnica med sredozemskim in celinskim podnebjem. Zato bodo tukaj večni problemi, s katerimi se bodo morali odgovorni večno ukvarjati,” je prepričan Rudi Blažek iz Razdrtega, ki je bil v začetku 90. let, ko so v Ljubljani risali avtocesto mimo Razdrtega, predsednik krajevne skupnosti.

Zaradi pustne provokacije je v Podgradu skočila na noge policija

Na Bistriškem je že dolga leta običaj, da mladina v pustnem času na drogove na začetku vasi obesi pustno lutko. V Podgradu so si letos omislili svojevrstno provokacijo, saj so pustu okrog vratu v duhu aktualnih razmer obesili bodečo žico. Policisti so imeli manj posluha za šalo, saj naj bi si ustvarjalci lutke “tehnično oviro” odrezali kar na meji s Hrvaško blizu Staroda. Ker gre za kaznivo dejanje, so gasilci na prošnjo policije žico s pusta odstranili in jo “vrnili” policistom.

Štanjel dobil novega najemnika restavracije

Restavracija na štanjelskem gradu je konec marca dobila novega najemnika. Simo Komel bo s svojo ekipo v njej ostal deset let.


Najbolj brano